Diari La Veu del País Valencià
La UV situa el deute de la Generalitat amb la Universitat en 254 milions
EFE / València

La Universitat de València (UV) ha situat el deute que la Generalitat manté amb la institució universitària, a data de 30 de setembre d’enguany, en 254.476.089 euros, segons ha informat el gerent, Joan Oltra, al consell de govern.

La UV ha informat en un comunicat que Oltra ha exposat al consell de govern la situació financera i econòmica de la Universitat i ha indicat que els pressupostos de l’exercici 2014 seran els sisens consecutius que contemplen una reducció de la previsió d’ingressos i despeses.

D’acord amb les dades disponibles ara, la subvenció ordinària de la Generalitat en la Universitat en 2014 es reduirà en 1,18 milions i se situarà en 225,72 milions.

Igualment, la gerència preveu una reducció dels ingressos per taxes, atès que els estudiants es matriculen de menys crèdits que en cursos anteriors, una tendència que pot representar una baixada d’ingressos per a la Universitat d’uns 1,5 milions.

El context econòmic general de crisi també permet augurar una minva d’ingressos per a projectes de recerca provinents de l’Estat central, segons incideix el comunicat.

Amb aquestes dades, Oltra ha demanat un increment de les mesures d’estalvi en tots els estaments de la institució i a més de més intensitat en la contenció energètica, els centres, departaments i serveis veuran reduït un 5 % els seus ingressos i despeses.

El salari de professors i personal d’administració tornarà a estar congelat en 2014, amb la consegüent pèrdua de poder adquisitiu dels funcionaris per quart any.

Del deute de la Generalitat, 178 milions corresponen al deute antic (Conveni 2008), 67 a la subvenció ordinària de 2013 (mesos de juliol, agost, setembre i una part d’abril), i la resta a altres conceptes i a diferents conselleries.

Comparteix

Icona de pantalla completa