Diari La Veu del País Valencià
Les implicacions sobre el ‘fracking’ que implica l’acord comercial UE-Canadà
RedactaVeu / València

El diputat d’EUPV-Els Verds al Congrés, Ricardo Sixto, ha registrat una pregunta adreçada al Govern sobre les implicacions de l’Acord Econòmic i Comercial Global signat el passat 17 d’octubre entre Canadà i la UE respecte a la pràctica del ‘fracking’.

Segons explica Sixto, un estudi elaborat per vàries ONG alerta sobre les clàusules de protecció d’inversors que implica l’acord, segons les quals les empreses d’hidrocarburs podrien impugnar les legislacions que limiten o regulen el ‘fracking’ en el marc dels tribunals econòmics internacionals. El diputat d’esquerres ha advertit que “qualsevol multinacional amb una oficina al Canadà podria usar aquesta via per tal de tombar els impediments legals que ajuntaments i comunitats autònomes estan establint contra el ‘fracking’ o, com a mínim, obtenir indemnitzacions milionàries”.

El parlamentari d’esquerres ha destacat el cas de la impugnació per l’empresa Lone Pine Resources de la moratòria d’explotacions de ‘fracking’ establida per Quebec, basant-se en el Tractat de Lliure Comerç entre Canadà i els Estats Units. Sixto també ha recordat els riscos del fracking, una tècnica summament agressiva mediambientalment que té importants afeccions i riscos per al paisatge, la geologia de la zona d’explotació i els seus recursos hídrics. Així, el diputat de la formació d’esquerres pregunta al Govern de Mariano Rajoy per la valoració de l’acord entre la UE i Canadà així com sobre l’anàlisi respecte a les implicacions vers el ‘fracking’.

Comparteix

Icona de pantalla completa