Diari La Veu del País Valencià
Carlos Fabra ja espera la sentència
ACN / Castelló de la Plana

L’antic dirigent del PP i actual president de la cambra de comerç de Castelló s’enfronta a penes de fins a 13 anys de presó. Se l’acusa d’haver cobrat comissions per fer de mitjancer en l’obtenció de productes fitosanitaris i d’haver ocultat a Hisenda ingressos de 3,6 milions d’euros.

Els delictes que se li imputen són tràfic d’influències, suborn i quatre delictes fiscals.

La novena i darrera jornada del ‘Cas Naranjax’ s’ha iniciat amb la lectura de l’escrit de conclusions de les defenses de la resta dels acusats, María Amparo Fernández, Montserrat Vives, Miguel Prim i l’empresari Vicente Vilar.

Tots els advocats han coincidit en demanar una sentència absolutòria.

 Després del torn de les defenses, el jutge ha concedit l’ús de la paraula als acusats. L’expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ha intervingut per donar les gràcies a la sala i assumir tot el que ha exposat la seua defensa. Aquesta fórmula ha estat emprada per la resta dels acusats a excepció de Vicente Vilar.

L’empresari, que va donar origen a la denúncia que ha acabat en judici, ha intervingut per assegurar que el problema de la manca de rapidesa en l’aprovació de llicències de productes fitosanitaris “ha existit des de sempre” i que “el tràfic d’influències no té cap sentit”.

Entre altres coses, Vilar també ha dit que ha trobat a faltar més preguntes a antics directors generals dels ministeris que provaren que no havia intentat influir per a l’aprovació dels productes.

Per a l’empresari Vilar, condemnat a presó per un delicte sexual, la Fiscalia demana 4 anys de presó i una multa de 600.000 euros; per a la seua exdona, Montserrat Vives, demana la mateixa pena per un delicte de suborn.

Per a l’exdona de Fabra, María Amparo Blanes, Anticorrupció reclama 6 anys de presó i 860.000 euros de multa per tres delictes contra la Hisenda Pública.

Amb la jornada d’aquest dimecres s’arriba al final del judici després de 10 anys d’instrucció. El passat mes de febrer la sala penal de Tribunal Suprem acordava remetre al jutge d’instrucció número 1 de Nules les actuacions contra Carlos Fabra.

La sala donava “absoluta llibertat de criteri” al jutge perquè dictés una nova obertura de judici oral, rebutjant així la decisió de l’Audiència de Castelló de no incloure el delicte de suborn entre les acusacions. Era el capítol previ al judici oral d’un cas que ha passat per diverses instàncies, canvis de jutjat i nombrosos recursos, i que ha finalitzat aquest dimecres.

Comparteix

Icona de pantalla completa