La Fira de Tots Sants de Cocentaina barreja l’oferta comercial i la cultural

A la plaça del pla del Palau Comtal,hi haurà ubicat un gran escenari on es succeiran les actuacions de forma ininterrompuda
30 octubre 2013 01:00h
AraMultimèdia / Rafa Cerdà M.

El Mercat Medieval, el Soc Àrab i la Jueria seran tot un espectacle al 100%. Així, es podrà gaudir amb la IX edició del 'Palau a Escena', que es desenvoluparà com ja va ocórrer l'any passat a la plaça del pla del Palau Comtal, on hi haurà ubicat un gran escenari on es succeiran les actuacions de forma ininterrompuda entre les 11 del matí fins ben entrada la nit.

A l'interior del Palau, al pati d'armes, els més menuts tornaran a ser els protagonistes de les activitats amb la celebració de la segona edició del 'Petit Palau'. Una programació d'espectacles de màgia, conta-contes, titelles...que anirà combinada amb la instal·lació d'un gran nombre de jocs tradicionals perquè els més menuts puguen gaudir del seu propi espai a la Fira de Tots Sants.

La plaça del Mercat serà epicentre de la música d'arreu del món. Els grups Turdión (música medieval), Notes Soltes (folc valencià), El Chivo ('bullanga'), Tragaleguas (teatre clown de carrer) i Johanna (dansa oriental) seran els encarregats d'animar l'ambient de Fira.

Com ja és tradició, el Soc Àrab (ubicat al barri del Raval de Cocentaina) serà tota una barreja de música, color i dansa amb la sensualitat pròpia de l'orient. A més, els espectacles amb foc, els conta-contes moriscs i la dansa amb serps de segur faran la delícia dels visitants i veïns del poble.

També la plaça de l'Església de Santa Maria acollirà gran part d'aquesta programació d'espectacles culturals i d'entreteniment, així com el Pla de la Font, que en aquest 2013 serà el focus de la tradició amb la celebració del 'Porrat Valencià'. Aquest 'porrat' acollirà jocs tradicionals (com ara el joc de l'anella), les danses tradicionals valencianes, teatre, la música del Mal Passet i, com a plat fort, la visita un any més del cantant de Xàtiva Pep Gimeno Botifarra, qui estarà al Pla de la Font el 2 de novembre (a les 20 hores) i el 3 de novembre (a les 14 hores).

Però a banda d'aquesta farcida agenda d'activitats, els més joves podran gaudir de nou amb les nits de Fira dins de l'Espai Fira i Festa (situada al pati del col·legi Sant Joan Bosco II). L'actuació del grup Celtas Cortos (divendres 1 de novembre a les 23 hores de la nit) centrarà l'atenció. Les entrades, a un preu de 15 euros de forma anticipada (20 euros en taquilla), es poden adquirir a www.entradas.com, a les oficines de Caixa Ontinyent o Caja Mar. Des de dijous per la nit hi haurà festa garantida a aquest espai que s'ha afermat com a pol d'atracció dels joves del poble i de la comarca. El dijous 31 serà la nit de la música en valencià, amb l'actuació de Badok, Karra-ska'l i Periferics, el divendres serà el torn de Celtas Cortos i el dissabte la festa de la cervesa (OktoberFest) i el concert del grup Amanita Suit, a banda de les disco-mòbils que tancaran les revetlles. Excepte el concert de Celtas Cortos, els altres seran gratuïts.

Com a complement a aquesta repleta agenda d'activitats, no ens podem oblidar de cuidar els nostres estómacs amb la Fira de la 'Tapa-Gourmet'. Es tracta d'un espai ubicat al carrer Colon on es concentraran tot un seguit de propostes gastronòmiques de qualitat per acontentar tots els gustos. Des de plats més tradicionals fins a noves creacions, amb begudes selectes i música d'ambient. Un lloc adequat per fer una aturada i reprendre forces per seguir amb l'exigent recorregut de la Fira de Tots Sants i no perdre cap detall.

Vicent Sandoval, regidor de Fira, ha destacat la necessitat de completar l'oferta comercial de la Fira de Cocentaina amb "una agenda d'activitats d'oci i culturals. Fer la festa al carrer i que la gent visca una Fira plena en tots els aspectes és fonamental. La Fira és un esdeveniment que evoluciona any rere any , també pel que fa a aquesta part més cultural. Així, a banda de les exposicions, hem apostat per afiançar els programes del Palau a Escena, el Petit Palau, el Mercat Medieval, el Soc Àrab, la Jueria, el Porrat Valencià...perquè no quede cap racó del centre històric que no estiga impregnat de Fira. I, per descomptat, sense oblidar l'Espai Fira i Festa, pels més joves, i la Tapa-Gourmet, pels qui busquen un toc de qualitat i de diferència respecte a altres fires".
 
next