Diari La Veu del País Valencià
Compromís i PSPV culpen Fabra del descens de la inversió de l’Estat
RedactaVeu / València

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha qualificat de “molt lamentable” les declaracions i l’actuació del president de la Generalitat respecte als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2014. Segons Morera, “el País Valencià torna a estar a la cua en finançament per a 2014, ho diuen les dades i els mitjans de comunicació, no tenim cap dubte que som l’autonomia pitjor finançada de totes i ni el PPCV ni el president Fabra tenen cap excusa per a justificar-ho, perquè és injustificable i sap que no és suficient el que ens han concedit per a enguany”.

Morera ha dit que crida molt l’atenció “el silenci del PPCV i del president Fabra, un president feble i que no representa a les valencianes i als valencians, per això, animem als diputats del PP valencians que voten a favor de les esmenes que defensarà Joan Baldoví per intentar millorar eixa gran ofensa per al País Valencià que són els Pressupostos Generals de l’Estat, que han anat a pitjor amb Rajoy, demostrant que les seues promeses electorals eren mentida”.

Segons el síndic de Compromís, “nosaltres sí que hem fet els deures, i per això hem presentat esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per valor de 1.000 milions d’euros per incrementar la inversió de l’estat en la nostra terra. Amb aquesta inversió, crearíem vora 18.000 llocs de treball perquè el que ens cal és inversió i estímul públic per a millorar les condicions de vida dels treballadors i, també, crear ocupació en el nostre país”.

Torres: “Mentre Fabra no reconega la crítica realitat de la Comunitat no eixirem de la crisi”

El portaveu del grup socialista en Les Corts, Antonio Torres, ha remarcat que “mentre Fabra no reconega la crítica realitat de la Comunitat no eixirem de la crisi”, al mateix temps que ha destacat que “els pressupostos de 2014 consoliden les polítiques de retallada del Consell de Fabra”. D’aquesta manera, i davant el projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2014, ha lamentat que aquesta proposta “no recolza la reactivació econòmica”, de la mateixa manera que “posa de manifest l’incompliment de les promeses de Rajoy respecte a la reforma del model de finançament autonòmic”.

El portaveu socialista ha assenyalat que aquests pressupostos “posen de manifest l’incompliment de les promeses de Rajoy i el dany que açò fa a la nostra Comunitat”. Així, ha recordat que el model actual caduca a la fi de 2013 i encara no es disposa d’un nou, “la qual cosa implica que se seguirà aplicant l’actual, que es tradueix en una pèrdua de més de 300 milions d’euros en els lliuraments a compte per al pròxim any”. En aquest sentit, ha lamentat que “mentre açò ocorre, Fabra espera pacientment i de forma submissa que Montoro inicie el procés de reforma del model” i ha subratllat que “els valencians i valencianes no podem esperar”.

De la mateixa manera, ha subratllat que “Fabra ha sigut incapaç d’exigir a Rajoy que, en els Pressupostos Generals de l’Estat, la nostra comunitat tinga el pes en inversions que li correspon”. Sense ambdues exigències, Torres ha destacat que “no podrem solucionar un dels problemes més greus de la Comunitat, que és la desocupació, perquè seguim estant prop de tres punts per sobre de la mitjana d’Espanya”.

Comparteix

Icona de pantalla completa