Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat modifica la Llei de Cooperació, una estratègia per a no complir-la
RedactaVeu / València

La Coordinadora ha reclamat que es mantinga i es complisca la Llei Valenciana de Cooperació, una vegada la Sindicatura de Greuges va instar la consellera de Benestar Social a avançar cap al compromís del 0,7% per a cooperació.

En un escrit presentat amb data de 29 de novembre a la consellera de Benestar Social i al conseller d’Hisenda, la CVONGD reclama la retirada del capítol XXV de l’Avantprojecte de llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat.

Aquest avantprojecte modifica en el seu capítol XXV, la Llei 6/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de la Cooperació al Desenvolupament del País Valencià, i supedita el compromís de destinar el 0,7 % dels pressupostos a cooperació al desenvolupament, al compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

“Des de CVONGD som conscients de la dificultat dels temps que travessem, reflectida ja en la resolució del Síndic de Greuges, el qual avalava, amb data de 17 d’abril de 2013, un compromís ascendent cap al 0,7% i d’acord amb la realitat, sense necessitat de modificar una llei de consens, solidària i d’acord amb els compromisos nacionals i internacionals adoptats pel govern del qual vosté forma part”, afirmava en el seu escrit.

En eixa línia, consideraven que el citat avantprojecte “incompleix” l’expressat pel Síndic i “desatén” les propostes de la CVONGD per a l’objectiu de complir dita llei, amb un compromís de mínims que ascendiria del 0,2 % en 2014 al 0,4 % en 2015, per a arribar progressivament al 0,7 % en els pressupostos del 2016.

La Coordinadora ha expressat la seua disconformitat per la modificació i “les formes”, ja que l’avantprojecte no ha sigut informat pel Consell Valencià de Cooperació.

Per açò, han sol·licitat que la convocatòria urgent del mateix, “davant la gravetat que suposa la modificació de la Llei Valenciana de Cooperació mitjançant aquest procediment”. Així mateix la Coordinadora Valenciana ha enviat un carta al Síndic de Greuges sol·licitant el seu suport i la seua mediació per a instar la Generalitat Valenciana a la retirada del capítol XXV del citat avantprojecte de llei.

Comparteix

Icona de pantalla completa