La Sénia aprova iniciar les obres d'una central mini hidràulica

L'empresa de Vinaròs, Hidroescarps SLU, és l'encarregada de la construcció
29 gener 2013 01:00h
ACN / La Sénia

L'organisme també s'ha compromés a revestir part del canal, fet que des del consistori s'ha valorat com un deute de "compromís històric". L'alcaldessa, Marutxi Ballester, considera que recuperar aquests usos pot convertir-se en un "atractiu turístic" més de la zona. Per part de l'Ajuntament, ha calgut adaptar les normes subsidiàries per poder realitzar aquest tipus d'activitat al municipi.

El projecte servirà per crear fins a una dotzena de llocs de treball, una bona notícia en una població marcada pels alts índexs d'atur. L'alcaldessa, Marutxi Ballester, ha donat suport a la proposta i ha demanat que arran del projecte, s'impulse la recuperació d'aquests usos de marcada tradició a la Sénia.

Ballester ha explicat que ʹhistòricamentʹ hi ha hagut molts salts on se n'aprofitava l'aigua per obtenir energia. Així, ha posat d'exemple 'El Molí La Vella', un centre que s'ha recuperat i en el qual s'ha fet un museu sobre la història del riu i l'aprofitament del salt. L'alcaldessa s'ha mostrat satisfeta pel projecte i ha subratllat "l'interès turístic" que pot suposar la recuperació de pràctiques antigues al riu.

next