Diari La Veu del País Valencià
Un col.legi obliga els alumnes de 2n i 3r d’infantil a estudiar en castellà

RedactaVeu / València

El col·legi María Auxiliadora de València era un dels pocs centres concertats que oferia una línia d’ensenyament en valencià a la ciutat en la seua oferta educativa, a part dels programes d’ensenyament en castellà que duu a terme.

Aquest ha estat un dels tres centres del País Valencià que va demanar un canvi de línia de valencià a castellà en el seu projecte Lingüístic de Centre per a l’actual curs. Això significa que l’alumnat nou de 3 anys que s’ha matriculat en aquest col·legi només té l’opció del Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Castellà.

No obstant s’ha comés una irregularitat greu. Als alumnes de 2n i 3r d’Infantil, que estudiaven en el Programa plurilingüe d’Ensenyament en Valencià se’ls ha canviat també a la línia en castellà sense el consentiment de les famílies, segons fonts d’afectats que han arribat a l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana aquesta setmana i que volen mantenir-se en l’anonimat .

La legislació educativa no permet realitzar un canvi de programa per a alumnes que ja han començat el seu procés d’aprenentatge en un programa d’ensenyament siga en valencià o en castellà. Per tant els alumnes de 4 i 5 anys del col·legi Maria Auxiliadora haurien de tenir garantida l’opció que les seues famílies van triar quan van matricular-los, el programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esports hauria de revisar aquest cas irregular i prendre les mesures pertinents.

Si aquest cas no se soluciona, l’única via és que les famílies afectades que ho decidesquen emprenguen accions legals. Escola Valenciana posa a la seua disposició l’Oficina de Drets Lingüístics per a dur-ho a terme.

Comparteix

Icona de pantalla completa