Diari La Veu del País Valencià
La Vall d’Albaida torna a obrir les seues portes a la màgia de les titelles
RedactaVeu / Ontinyent

La Vall d’Albaida tornarà a obrir els seus escenaris del 7 al 10 de novembre a les millors propostes de titelles de tot el món amb la 29a edició de la Mostra Internacional de Titelles que, “malgrat les dificultats, conserva les principals característiques que l’han particularitzat dins de les arts escèniques valencianes”, en paraules del president de la Mancomunitat. D’aquesta forma, es manté la presència de companyies estrangeres, en aquesta ocasió, la companyia holandesa Lichtbende, amb el seu espectacle Poufff, que obrirà la mostra dijous dia 7.

Al caràcter internacional, el festival afegeix la seua aposta pels titellaires valencians: Teatre de la Caixeta (València) posarà en escena La música de la flauta màgica, una proposta escènica familiar recomanada per a xiquets majors de cinc anys i basada en la cèlebre òpera de W. A. Mozart on els alegres personatges de Pagageno i Papagena -meitat persones/meitat pardals- ens conten aquesta meravella d’història en la qual coneixerem els prínceps Tamino i Pamina, Sarastro i, per descomptat, la famosa Reina de la Nit. La representació tindrà lloc el dissabte dia 9.

Igualment, la Mostra arreplega l’amplitud de propostes existents en el panorama estatal. Des de Madrid, la companyia La Canica Teatro representarà diumenge dia 10 El gallo de las veletas, amb una posada en escena que combina el relat poètic amb les veus de les actrius, el joc teatral dels protagonistes, l’expressivitat dels objectes, el poder evocador de la música, els moments de coreografia corporal i altres recursos teatrals. L’obra va ser Premi FETEN 2013 al millor espectacle i a la millor interpretació femenina.

També diumenge serà el torn de la companyia aragonesa Caleidoscopio Teatro amb el seu espectacle: !!Ábrete Sésamo!! L’espectacle comença amb una gran mà que ens proposa una endevinalla… tot il·lustrant-la amb diversos objectes… i apareix un llibre. Les seues accions serveixen com a nexe entre dos històries, introdueix, uneix i acomiada l’espectacle.

Diumenge també tindrà lloc l’acte de cloenda i de lliurament dels premis de la 29a Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida.

Comparteix

Icona de pantalla completa