Diari La Veu del País Valencià
La lectura del ‘Privilegi’ marca l’inici de la Fira de Tots Sants
RedactaVeu / Cocentaina

Cocentaina celebra a partir d’aquest divendres 1 de novembre la seua tradicional ‘Fira de Tots Sants’. Es tracta d’un esdeveniment històric que en aquest 2013 aconseguirà arribar a la 667a edició. I és que la Fira de Cocentaina sembla que ha comptat, des dels seus inicis, amb una capacitat insòlita d’adaptar-se al pas del temps pràcticament amb totes les garanties d’èxit i sense sotmetre’s a les estretors i dificultats imposades per la crisi.

Amb més de mig milió de visitants cada any, i amb la declaració de Festa d’Interés Nacional estrenada en 2012, la Fira de Tots Sants es presenta com una alternativa d’oci que s’ajusta a tots els perfils. Precisament aquest divendres a partir de les 10.30 hores del matí es procedirà a la inauguració oficial de la Fira amb la lectura del ‘Privilegi’, que enguany correrà a càrrec del jugador cocentainer de voleibol, internacional amb la selecció espanyola en múltiples ocasions, José Luís Moltó.

L’esportista ja sent a hores d’ara l’emoció per ser l’encarregat de llegir el ‘Privilegi’. Quan va conèixer la notícia no va poder ocultar la seua alegria, i reconeix que “serà tot un honor”. Ja fa més de 10 anys que José Luís Moltó no visita la Fira de Tots Sants, posat que la seua feina com a esportista d’elit sempre li ha impedit estar prop de casa a principis de novembre (en plena temporada en les competicions de voleibol). “Tinc moltes ganes de gaudir de la Fira i poder transmetre aquesta estima també als meus fills”, ens explicava Moltó. Són molts els records que José Luís conserva a la seua memòria quan vivia la Fira de Cocentaina de menut, amb la seua família i els seus amics. “Recorde l’ambient que envaïa tot el poble, recorde la il·lusió dels nostres pares per firar-nos, el Passeig ple de cotxes i tractors, on sempre volíem pujar-nos, i també com la gent començava a abrigar-se perquè arribava el fred de l’hivern”, explica José Luís.

A més de comptar amb la presència de José Luís Moltó, a l’acte ja han estat confirmades un llarg llistat d’autoritats. Entre totes, destacarà la visita de la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez, qui serà la màxima autoritat política al balcó del Palau Comtal durant la inauguració. A més, divendres a Cocentaina també estarà la Directora General d’Empreses Agroalimentàries i Pesca, Marta Valsangiacomo, el diputat nacional i el secretari general del PSPV, Ximo Puig, el Síndic a les Corts de Compromís, Enric Morera, els diputats d’EUPV a les Corts, Lluís Torró i Marga Sanz, així com les diputades autonòmiques María Vicenta Crespo o Trini Miró entre d’altres diputats autonòmics, provincials i alcaldes de les nostres comarques.

Una vegada acabada la inauguració s’atendrà als mitjans a la Sala Daurada del Palau Comtal, tot abans d’iniciar el tradicional passeig per les exposicions. Cal recordar que al mateix temps (des de les 9 del matí) estarà celebrant-se al Pla de la Font el tradicional ‘Esmorzar de Fira’, en el qual les Mestresses de Casa del poble proveiran a tot aquell que s’acoste del tradicional entrepà de ‘blan i negre’ amb una beguda a uns preus molt populars.

Des dels més joves (amb oci nocturn i espectacle), fins a les famílies i els adults (artesania, mercat medieval, soc àrab, fira d’animals…) trobaran el seu lloc a Cocentaina.

El viatger podrà gaudir d’un entorn únic, als peus de la Serra de Mariola, amb aromes inconfusibles i delícies per al paladar però amb totes les facilitats, com al voltant de 130.000 metres quadrats d’aparcament, un total de 15 punts d’informació, i més de 110.000 metres quadrats de zona comercial. A més també es podrà obtenir tota la informació d’interès referent a la Fira mitjançant els coneguts codis QR, que estaran situats a l’entrada del poble i en les zones d’aparcament, així com a tots els fullets que es repartisquen durant la Fira. Les autoritats recomanen la descàrrega de l’aplicació mòbil de la ‘Fira de Cocentaina’ (disponible per a Android i iOS) per a tenir a la mà tot el que es necessite i així poder seguir les indicacions per gaudir de la Fira amb tota la seua plenitud.

Comparteix

Icona de pantalla completa