Diari La Veu del País Valencià
Retirada del Recurs. Mentides de Rita Barberà

Salvem el Cababyal / València

Acaba d’eixir esta notícia en el periòdic, i l’alcaldessa Barberá està donant una roda de premsa.

Com el periòdic- Las Provincias– s’equivoca i l’alcaldessa mentix, servisca esta entrada per a aclarir la qüestió:

1º. El recurs d’inconstitucionalitat que retira el Govern de Rajoy no està en el Tribunal Suprem, com diu Les Províncies, sinó en el Tribunal Constitucional.

Va ser un recurs que va interposar el Govern de Zapatero contra una Llei dels Corts valencianes que tractaven de derogar l’Orde del Ministeri de Cultura, Orde que declarava que el Pla de prolongació de Blasco Ibáñez és il·legal perquè suposa espoli del patrimoni cultural valencià.

2º. La retirada d’eixe recurs no desbloqueja el conflicte (com també afirma Les Províncies)

Al revés, ho prolonga, perquè l’Orde Ministerial de González Sinde ha sigut declarada legal per l’Audiència Nacional (Consell i Ajuntament van demanar la seua anul·lació i l’Audiència els va dir que l’espoli existia).

Així que ara tenim una Orde que diu que hi ha espoli, i que està vigent, i una llei valenciana que diu que l’Orde no està vigent. La retirada del recurs ha impedit que qui té competència per a resoldre el conflicte, el Tribunal Constitucional, ho resolga. Per això no es desbloqueja el conflicte, sinó que es manté.

3º. El Govern retira el recurs per a impedir que Rita Barberá, Alberto Fabra i el PP valencià facen el ridícul. Perdrien, s’anava a declarar nul·la la llei valenciana (ja ho va avançar el Consell d’Estat) . Preferixen retirar el recurs i prolongar el maltractament al barri.

Resumint:

– la retirada del recurs d’inconstitucionalitat no desbloqueja el problema, ho agreuja.

– la retirada obeïx a evitar que el PP faça el ridícul.

– el PP preferix trencar la baralla de l’Estat de Dret sempre que este no la dóna la raó.

– Rita mentix (una altra vegada)

Comparteix

Icona de pantalla completa