Diari La Veu del País Valencià
‘Descobrint Corella’, llum sobre la figura i l’obra de l’escriptor
RedactaVeu / València

Descobrint Corella posarà llum sobre totes les ombres que envolten la figura del menys conegut dels clàssics del nostre segle d’or. Corella va compartir segle i escenaris amb Ausiàs March, Joanot Martorell, Jaume Roig o Sor Isabel de Villena, però la seua obra ha estat llargament oblidada per la crítica, encara que està considerat un autor clau en el pas de la literatura medieval a la renaixentista.

El documental explicarà perquè la seua obra no ha arribat a tindre la mateixa fama i prestigi que la d’Ausiàs March o Joanot Martorell, i demostrarà que el final del Tirant lo Blanch està copiat de la seua Història de Leander i Hero. Dossiers ens mostrarà la València de la seua època i les relacions socials, literàries, religioses i polítiques d’un home que va ser referent a la societat de la capital del Regne.

Roís de Corella va nàixer a Gandia el 28 de setembre del 1435 i moria a València el 6 d’octubre del 1497. D’ell no es conserva cap imatge. L’únic retrat que hi ha és el que va fer el pintor Manuel Boix. L’artista ha col·laborat en aquest documental de Dossiers i ha tornat a dibuixar Roís de Corella. Rescatar de l’oblit aquest escriptor universal és l’objectiu de Descobrint Corella.

Després d’Estellés, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua prepara una programació extraordinària dedicada a Joan Roís de Corella, declarat Escriptor de l’Any. Amb el documental, NOU i l’AVL inicien els actes per a recuperar un dels grans clàssics valencians de la millor etapa de la nostra literatura i posar en valor la dimensió humana i intel·lectual del personatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa