El Consell destinarà 9 milions per derivar 7.000 intervencions a la sanitat privada

Compromís denuncia que el govern del PP vol amb aquesta mesura afavorir les empreses del sector privat que fan negoci amb la nostra salut
1 novembre 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha qualificat de “vergonyós” l'anunci fet hui pel govern valencià de destinar 9 milions d'euros per derivar 7.000 intervencions quirúrgiques a la sanitat privada.
 
Des de Compromís es recorda que entre l'any 1995 i juny de 2012 els governs del PP van tenir vigent un pla de xoc similar a través de la sanitat privada que es va acabar retirant perquè els responsables sanitaris del moment, els mateixos que van impulsar el model privatitzador, van reconéixer que era més barat operar en hospitals públics. Aleshores es va iniciar un pla de reforç per incrementar les operacions en els centres públics.
 
Segons Oltra "els hospitals públics estan preparats i han fet un esforç aquests últims mesos per realitzar aquestes operacions sense que supose una càrrega econòmica extra als valencians i valencianes. S'ha realitzant precisament un pla de xoc als hospitals públics, doblant horaris, amb la implicació dels professionals per tenir totes les proves preoperatòries fetes, per disposar de tot preparat per a realitzar les intervencions. Ara, entre altres qüestions, caldrà veure què passa amb totes aquestes proves preoperatòries fetes i si s'hauran de tornar a repetir amb el consegüent increment de la despesa".
 
Compromís denuncia que el govern del PP el que vol amb aquesta mesura és afavorir les empreses del sector privat que fan negoci amb la nostra salut. Aquesta decisió de derivar operacions a la sanitat privada no té res a veure amb la reducció de les llistes d'espera, perquè aquesta reducció es pot fer en els hospitals públics, que ja han fet tot el treball previ per atendre aquestes operacions.

next