El Tempir col·labora amb XarxaMOOC, curs gratuït en línea

Introducció a la cultura en català i al seu llenguatge d’especialitat
1 novembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Elx
 
Els cursos MOOC són completament gratuïts, oberts (s’hi pot matricular tanta gent com vulga, sense cap límit) i en línia. Pretenen ser tan massius com siga possible; de fet, en el cas de XarxaMOOC només cal disposar d’un compte de Google per a poder matricular-s’hi. El contingut es vehicula mitjançant vídeos allotjats en YouTube i qüestionaris autocorrectius.
 
Com indica el subtítol de XarxaMOOC, l’objectiu del curs és introduir els inscrits en el llenguatge d’especialitat de les principals disciplines acadèmiques, i proporcionar-los un contacte amb algunes eines digitals pròpies de la tecnologia de l’aprenentatge i el coneixement (entorns personals d’aprenentatge, xarxes socials amb finalitats formatives, etc.) o d’altre tipus (correctors i traductors, recursos formatius, etc.). El curs és obert a qualsevol persona, com correspon al format MOOC, tot i que el destinatari idoni del curs és el grup constituït per l’alumnat (actual i futur) de les universitats de la Xarxa Vives.
 
El Tempir, com a entitat col·laboradora, us recomana que seguiu aquest curs, perquè hi trobareu vídeos docents de disciplines com les següents: educació, llengua, mitjans de comunicació, informàtica, dret, geografia i turisme, economia, arquitectura, biologia, medicina i literatura. Es recomana completar un mínim de 6 unitats (5 més la de presentació), però podeu seguir el curs amb el marge de llibertat que dóna un MOOC.
 
A més dels vídeos docents, hi ha també minientrevistes a especialistes en cada matèria (Joaquim Maria Puyal, Vicent Partal, Joan Francesc Mira, Martí Domínguez, Joan Veny, per esmentar-ne uns quants), cosa que fa del curs un excel·lent esbós en pinzellades de la cultura en català.
 
La matrícula al curs ja és oberta, i la primera unitat amb contingut es llançarà el dia 2 de desembre, encara que XarxaMOOC es presenta el 27 de novembre, dia en què serà accessible la unitat 1, d’introducció al curs. Apunteu-vos vosaltres al curs ja, però, el que és més important, si sou docents i feu classe en Baxillerat, no dubteu a engrescar el vostre alumnat perquè el seguisca. Les persones inscrites que superen una unitat rebran una insígnia que ho certifica, de manera que teniu ben fàcil comprovar que l’alumnat segueix el curs. Una combinació de llengua, cultura, terminologia, eines digitals…, i de bades!

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next