Diari La Veu del País Valencià
L’Individual Bancaixa de raspall arriba a les semifinals
RedactaVeu / La Llosa de Ranes

El XXVII Campionat Individual Bancaixa de raspall – Trofeu President de la Generalitat arriba a les semifinals. Aquest cap de setmana, els quatre pilotaris supervivents s’enfrontaran per determinar el cartell de la final, programada per al diumenge 10 de novembre al trinquet de Bellreguard. La baixa per lesió del vigent campió i número u de la modalitat, Waldo, deixa el torneig més obert que mai.

La primera semifinal es disputarà aquest dissabte al trinquet de la Llosa de Ranes (18.30 hores), i enfrontarà a Coeter II, vigent subcampió, contra Punxa, un dels restos joves més en forma del moment. El primer ja sap el que és guanyar un Individual, malgrat ocupar la posició de punter. Coeter II es va alçar amb el títol en 2006 i, des de llavors, ha disputat tres finals més, en 2008, 2009 i 2012. El de Simat de la Valldigna ha sigut l’únic punter capaç de guanyar un campionat històricament reservat als restos.

Enfront d’ell es presenta Punxa, que arriba per segon any consecutiu a les semifinals. El pilotari de Piles ha donat un gran salt en la seua carrera enguany, quan s’ha proclamat per primera vegada campió de la Lliga de raspall per equips. El seu company en aquell títol va ser, precisament, Coeter II. Després d’imposar-se junts en aquest campionat, Punxa i Coeter II van disputar un desafiament mà a mà en el qual es va imposar el punter de Simat.

Punxa

La segona semifinal tindrà lloc diumenge a les 18.30 hores al trinquet de Bellreguard, i tindrà com a contendents a Moncho i Moltó. L’eliminatòria es presenta totalment oberta, ja que els dos jugadors travessen un gran estat de forma. Per a Moltó és la seua segona presència en aquesta ronda després de caure l’any passat contra Coeter II. Moltó es va guanyar el dret a disputar les semifinals després de superar per un clar 25-5 a Chaveli en quarts de final, mentre que Moncho va accedir directament per la lesió d’última hora de Waldo. Abans, en huitens, es va desfer de Miravalles.

Les semifinals de l’Individual es presenten, per tant, absolutament obertes. El campionat arriba al seu tram final amb un gran favorit per experiència i veterania, Coeter II, i tres joves, Punxa, Moltó i Moncho, que barallaran per disputar la seua primera final del torneig que serveix per a determinar al número u del raspall.

Comparteix

Icona de pantalla completa