Diari La Veu del País Valencià
La Fira mourà un volum de negoci de fins 25 milions amb 400.000 visites
EFE / RedactaVeu / Cocentaina

La 667 edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina, inaugurada aquest divendres, està previst que registre un volum de negoci de 20 a 25 milions d’euros fins a diumenge que ve a la nit, amb uns 400.000 visitants.

Aquestes són les dades que barreja l’organització després de l’obertura d’aquest certamen d’origen medieval que hui té el seu dia fort, amb l’arribada de desenes de milers de compradors i curiosos.

Sobre una superfície de 110.000 metres quadrats, uns 900 expositors de productes tan variats com maquinària agrícola, vehicles, artesania i productes alimentaris alternaran la seua activitat amb una profusió d’espectacles medievals de carrer.

La consellera d’Assumptes Socials, Asunción Sánchez Zaplana, el líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, i representants d’EU, Marga Sanz, i Compromís, Enric Morera, han assistit a la primera jornada, entre altres dirigents polítics i alcaldes de la zona.

La Fira de Tots Sants té els seus orígens al segle XIV, gràcies a un privilegi concedit pel rei Pere IV ‘El Cerimoniós’, si bé la seua versió moderna parteix dels anys 50 del segle XX, dècada des de la qual no ha deixat de créixer fins a convertir-se en una cita obligada que traspassa l’interès merament comarcal.

El jugador internacional de voleibol i contestà José Luís Moltó ha llegit al Palau Comtal el Privilegi reial, atorgat pel rei Pere IV d’Aragó en 1346 per a la celebració d’una fira a la vila de Cocentaina.

Uns 400 efectius formaran part del dispositiu de seguretat, a més de voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja.

Puig (PSPV): Els grans esdeveniments no són uns altres que festes com la Fira

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat que “els grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana no són uns altres que festes com la Fira de Cocentaina.

En declaracions als periodistes després de l’obertura de la mostra, que compleix l’edició número 667, Puig ha destacat la importància d’aquest certamen.

“És necessari apostar per aquests grans esdeveniments, els grans esdeveniments de la Comunitat no són uns altres que festes com la Fira de Cocentaina” perquè “durant aquests dies es viu la combinació de l’alegria, de la festa, dels nostres costums i, al mateix temps, es generarà una important activitat econòmica”.

Per a Puig, resulta fonamental que les institucions valencianes invertisquen els diners a ajudar a la recuperació econòmica, i ha lamentat que “just açò és el que no fan els pressupostos de la Generalitat enguany”.

Puig ha manifestat que “el camí és recolzar la nostra economia real i els nostres sectors productius reals, la indústria agroalimentària, la reindustrialització i el comerç”.

Comparteix

Icona de pantalla completa