Diari La Veu del País Valencià
El PSPV acusa de ‘sectarisme’ Soria per no reunir-se amb edils socialistes
EFE / València.

El PSPV ha denunciat que el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ‘no vol’ rebre als alcaldes socialistes dels Ports-Maestrat per a tractar els sismes relacionats amb el projecte Castor quan “sí ho ha fet” amb els edils de Vinaròs, Benicarló i Peníscola, del PP.

En un comunicat, la diputada autonòmica socialista Ana Besalduch ha considerat a més ‘una xafogor’ que, en el seu lloc, Soria els remeta a ‘una reunió amb la Delegació del Govern’ i que haja “dit que només s’havia reunit amb els alcaldes del PP de la zona perquè són els únics que ho havien sol·licitat, quan els del PSPV ho van demanar per escrit fa més de tres setmanes”.

Sobre aquest tema, ha afirmat que els veïns dels municipis governats pel PSPV “es mereixen el mateix respecte que qualsevol ciutadà de qualsevol municipi governat pel PP”.

En aqueixa línia, ha insistit que els alcaldes de les poblacions dels Ports-Maestrat, que ‘estan igualment afectats pels terratrèmols que els municipis de la costa governats pel PP’, van sol·licitar mitjançant carta fa més de tres setmanes a Soria ‘el mateix tracte’.

Demana que els explique “què està passant, quines mesures va a adoptar, com pal·liar l’efecte sobre el turisme i l’impacte negatiu a la zona”.

De la mateixa manera, ha denunciat que Soria ‘està faltant a la seua paraula’ en remetre’ls a través d’una carta a una reunió amb la delegada del Govern al País Valencià, Paula Sánchez de León, una resposta que Besalduch ha valorat com “una xafogor perquè un ministre hauria de saber el que significa la lleialtat institucional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa