Diari La Veu del País Valencià
CCOO creu que els pressupostos en educació consoliden les retallades socials
RedactaVeu / València

CCOO ha asseverat que s’ha decidit mantenir l’educació al País Valencià en “un punt d’estancament, sense dissenyar pressupostos anticíclics que potencien el seu reforç i millora”.

Al seu judici, en 2014 no es genera un escenari de creixement i “aparentment es prefereix consolidar un model social al qual s’ha arribat després de diversos anys de grans retallades” en el sector públic. “Entenem que ha prevalgut l’acatament del dogma neoliberal que obliga a congelar o retallar la despesa pública en una situació de crisi, segons ho reconeix la mateixa memòria del pressupost”.

CCOO ha apuntat que en cap lloc dels 15 paràgrafs que descriuen els objectius dels pressupostos es fa esment de conceptes com redistribució, equitat i solidaritat. “Sí es defineixen com a pressupostos socials perquè la destinació dels recursos públics s’ha concentrat fonamentalment en les àrees de sanitat, educació i benestar social, però òbviament ha de ser així, perquè no hi ha altres àrees amb més personal”, ha explicat.

“No obstant això, no es diu que el servei del deute ja suposa una despesa major que el de qualsevol conselleria, excepte Sanitat i Educació”, han afegit.

Segons han reconegut, els pressupostos de 2014 en educació no es veuen retallats en la mateixa proporció que en anys anteriors, “encara que es manté un nivell pressupostari inferior al que teníem abans de la implantació de la política d’atac als serveis públics”.

Enfront dels comptes presentats, CCOO aposta per un model pressupostari basat en “modulacions en la fiscalitat per a fer-la més progressiva i redistributiva, juntament amb una lluita decidida contra el frau fiscal i per l’aflorament de l’economia submergida”, la qual cosa “permetria presentar pressupostos que potenciaren la despesa social i l’ocupació pública”.

Comparteix

Icona de pantalla completa