Compromís inquireix el PP sobre la privatització de les proves de raigs X

“Que Eresa s'haja fusionat amb empreses amb experiència és un signe clar que el Govern valencià ja ha pres la decisió de privatitzar el servei de radiologia bàsica”
2 novembre 2013 01:00h

RedactaVeu / València.
 
La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha registrat una pregunta parlamentària en Les Corts en què inquireix el Consell sobre si la privatització de les proves radiològiques amb raigs X de la sanitat valenciana està inclosa dins les privatitzacions de serveis públics que han anunciat per a 2014.
 
Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “el govern del PP, en la presentació dels pressupostos de la Generalitat per al 2014, ha anunciat que escometrà més privatitzacions com a mesura per a quadrar els comptes i volem saber si la radiologia bàsica serà privatitzada”.
 
“Les nefastes conseqüències per a l’erari públic i per l’atenció dels ciutadans que ha suposat la privatització de la radiologia avançada, les ressonàncies magnètiques, és la constatació que la privatització de serveis públics és una ruïna i només ha servit per a beneficiar econòmicament unes empreses molt concretes de l’entorn del PP. Les privatitzacions, a més de suposar un absolut saqueig dels fons públics, minven greument la qualitat assistencial”.
 
“Tenim coneixement -ha afegit Oltra- que des del PP ja es plantejaren la privatització de les proves de raigs X l’any 2010 i tractaren de començar per l’Hospital General de València. Per això no ens estranyaria que des del Consell ho tornen a intentar i incloguen aquestes proves radiològiques dins de les privatitzacions que escometran en 2014”.
 
És per això que des de Compromís s’exigeix al govern del PP que explique si està dins dels seus plans privatitzar el servei públic de radiologia bàsica, fet que tot apunta.
 
“Ja tenen privatitzada la radiologia avançada i per les fusions d'empreses que ha hagut en el sector en els últims mesos estem convençuts que la major adjudicatària del Consell en ressonàncies magnètiques, Eresa, serà novament la beneficiària”, diu.
 
Segons Oltra “que Eresa s'haja fusionat amb empreses amb experiència en raigs X és un signe clar que el Govern valencià ja ha pres la decisió de privatitzar el servei de radiologia bàsica i ha pres la decisió sobre qui serà l'adjudicatària, que és l'empresa que ha sigut beneficiada en els últims anys i que a més, està incomplint els plecs de condicions, sense que ningú l’obligue a complir amb allò que està obligada. Aquesta és una maniobra més en el saqueig de les arques públiques per afavorir una empresa amiga del PP, abaixant el nivell assistencial que els valencians ens mereixem”.
 
“Ací, el conseller de Sanitat i el govern del PP en general, tenen com a prioritat afavorir les empreses perquè facen negoci i nosaltres des de Compromís el que exigim és un Govern que afavorisca els ciutadans i els pacients perquè ens atenguen correctament. Eixa és la diferència i per això inquirim el Govern valencià sobre les seues intencions i farem tot el possible per evitar aquesta nova privatització que suposarà una baixada de qualitat i un encariment del servei per a beneficiar una empresa privada”, ha conclòs Oltra.

 
 
next