Diari La Veu del País Valencià
Les seus del PSPV seran zona segura per a les víctimes de la violència de gènere

RedactaVeu / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte que els socialistes presentaran en la Conferència Política una proposta perquè “totes les seus siguen un espai lliure i segur contra la violència de gènere, on les dones puguen trobar assessorament, ajuda i solidaritat per a superar la situació que viuen”.

A més, també plantejaran diferents actuacions en el conjunt de les institucions perquè “es faça visible aquest gran problema que té el país, perquè ha de tornar a l’agenda política” i, per açò, ha reivindicat que tant la Llei d’Igualtat com la Llei Integral de Violència de Gènere “siguen executades en la seua integritat perquè el Govern està fent una execució sota mínims quan tenen molta potencialitat”.

Així s’ha manifestat Puig després de mantenir una reunió amb la portaveu d’Igualtat del grup socialista en el Congrés, Carmen Montón; la portaveu adjunta d’aquesta matèria en el grup parlamentari, Susana Ros; la secretària d’Igualtat del PSPV, Rosa Peris, entre altres, per a abordar el problema de la violència de gènere. D’aquesta manera, Puig ha explicat les dades preocupants dels 10 últims anys, un total de 699 dones van perdre la vida víctimes d’aquesta xacra.

De fet, ha denunciat que aquest matí s’ha conegut l’assassinat d’una dona a Conca i ha traslladat les condolences i solidaritat de tot el Partit Socialista. També ha recordat que en el que portem d’any 2013 han mort 41 dones i “també s’han emportat la vida de menors, vuit durant aquest any”. Finalment, ha advertit que al País Valencià, en l’últim mes han assassinat tres dones a Paiporta, la Torre de les Maçanes i Vila-real”.

Davant aquesta situació, ha lamentat que “el PP intenta ocultar el problema perquè han aconseguit marginar de l’agenda política la violència de gènere”. En aquest sentit, ha denunciat que per al PP la violència de gènere continua sent un “tema privat, després de tots els esforços que es van fer per a donar visibilitat a aquest problema, el PP intenta tornar a ocultar-lo quan és la xacra terrorista més important que tenim hui i no podem continuar mirant cap a un altre costat”.

Reunió de Ximo Puig amb Carmen Montón

Per a Puig, la violència de gènere ha de tornar a estar en “la primera pàgina política i no en la de successos on l’ha col·locada el PP” i, davant açò, ha demanat un pacte de “totes les forces polítiques i socials per a aconseguir eradicar aquest problema central de la societat espanyola”. És més, ha advertit que la “crisi no pot acabar ocultant aquest drama”.

Situació al País Valencià

Quant a la situació que viu el País Valencià, el dirigent socialista ha denunciat que “no existeix política d’igualtat, no hi ha política contra la violència de gènere, zero recursos i zero voluntat política”. Per a Puig, “hi ha una falta absoluta d’acció i un ‘ninguneig’ sistemàtic a les polítiques de prevenció, sobretot, en educació”. Per açò, ha assenyalat que “és urgent canviar aquesta actitud perquè aquest problema ha de tenir una visibilitat permanent en la societat”.

Davant açò, s’ha preguntat si “algú pot pensar que després dels assassinats d’enguany ens podem quedar sense fer res, algú pensa que amb 42 assassinats a Espanya aquesta és una qüestió privada, hi cap cosa que puga superar el drama que significa l’assassinat de dones pel fet de ser dones”.

>

socialistesval

Comparteix

Icona de pantalla completa