Diari La Veu del País Valencià
Greenpeace s’engabia a València
EFE / València

Davant l’atònita mirada dels vianants, dos integrants de Greenpeace s’han reclòs des de migdia en una gàbia de reduïdes dimensions instal·lada al costat de la plaça de bous, amb cartells en els quals demanaven la llibertat dels capturats.

Al costat de la gàbia, l’organització ecologista ha alçat un mostrador on ofereix informació sobre la detenció dels activistes el passat 18 de setembre a Rússia, la causa que defensaven en la seua acció i l’escenificació de hui, així com de l’ideari de Greenpeace en general.

Amb aquesta iniciativa, que es perllongarà fins a les 21 hores, l’organització ecologista tracta de posar-se en la pell dels detinguts -28 activistes, un fotògraf i un càmera- i que els ciutadans es consciencien de les moltes penalitats que estan suportant, a més d’enfrontar-se a penes de fins a 10 anys de presó per protestar contra la destrucció del medi ambient.

Al costat de la gàbia, s’han col·locat pancartes on es llegeix ‘Llibertat per als defensors del clima’ i ‘Save the Artic’ (Salvem l’Àrtic), juntament amb fotografies dels detinguts.

Aquesta activitat es va iniciar dissabte passat a Madrid i recorrerà 16 ciutats espanyoles en dues setmanes, per a finalitzar a Barcelona el 9 de novembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa