Diari La Veu del País Valencià
Vila-real se suma a ‘La maleta que més pesa’
Vila-real se suma a la campanya de Creu Roja ‘La maleta que més pesa’ per a conscienciar sobre la situació dels refugiats.

A través d’accions directes i d’una pàgina web, l’entitat sensibilitzarà sobre els fluxos migratoris e informarà sobre el treball que exerceix a tot el món.

L’Ajuntament de Vila-real s’ha sumat a la campanya que Creu Roja impulsa des d’avui a nivell nacional i ha sigut la primera ciutat de la província de Castelló a presentar públicament La maleta que més pesa.

El regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, acompanyat per la presidenta provincial de l’entitat, Omayra Serrano, i per la representant a nivell local, María Arrufat, ha donat a conèixer la iniciativa, consistent a sensibilitzar a la població sobre els moviments migratoris i informar sobre el treball que realitza Creu Roja, tant a través del seu Moviment Internacional, com a través de la Mitja Lluna Roja.

“Creu Roja és una de les entitats més importants que tenim i a la qual seguirem donant tot el nostre suport perquè seguisquen realitzant la seua labor, vital en la societat actual, no només a nivell local, sinó, com es comprova, a nivell internacional”, assenyala l’edil Escorihuela, que ha agraït a l’entitat que haja pensat en Vila-real a l’hora de presentar de manera oficial la campanya que avui comença.

Per la seua banda, Omayra Serrano, que ha destacat la bona sintonia amb el consistori vila-realenc, ha indicat que en la web www.lamaletaquemaspesa.com, els interessats a conèixer més a fons el drama dels refugiats pot obtenir valuosos testimoniatges “tant dels propis afectats com dels voluntaris que ajuden a portar el pes de l’equipatge a les milers de persones que cada dia es veuen obligades a fer la maleta i marxar de la seua casa, deixant enrere tota la seua vida, proporcionant-los assistència humanitària en els països de trànsit i facilitant la seua plena integració en els països de destinació”.

Serrano ha explicat que a partir d’ara s’organitzaran accions com xarrades a instituts i centres educatius, així com a places i en altres llocs públics on es puguen acostar al major nombre de persones per a “informar, perquè el major problema que existeix és la por de la gent cap a allò desconegut” i anima a visitar el web, on, a més, es pot trobar un mapa amb el flux de moviments migratoris.

María Arrufat, d’altra banda, ha afirmat que “tots hem de ser conscients de la sort que hem tingut de nàixer a Europa, perquè les persones que un dia decideixen abandonar el seu país, ho fan per a salvar la seua vida i necessiten protecció i seguretat, ja que el viatge que emprenen és molt dur i s’enfronten a situacions molt complicades”.

Tant Escorihuela, com Serrano, que han estat presents en la taula informativa que s’ha instal·lat a la plaça Major per a acostar el drama dels refugiats i la labor de Creu Roja als ciutadans, han assegurat que “tot està preparat perquè estiguem en disposició d’acollir refugiats en el moment en què siga necessari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa