Diari La Veu del País Valencià
Vila-real aprova el pagament a més de 120 proveïdors locals
L’Ajuntament de Vila-real en Ple ha aprovat el pagament de 241.565 euros més en factures a proveïdors. Una mesura que contribueix a seguir avançant en el camí iniciat per l’equip de govern de liquidar qualsevol deute amb les empreses locals i de complir amb el principi de puntualitat en el pagament.

La regidora d’Hisenda, Sabina Escrig, ha assegurat que “amb aquesta aprovació seguim complint amb un dels nostres principals compromisos, com era el pagament del màxim nombre de factures possibles”. En aquest sentit, l’edil ha especificat que aquests més de 240.000 euros arribaran a un total de 120 proveïdors, autònoms, xicotetes i mitjanes empreses i associacions, que veuran saldats més de 300 rebuts.

“Som conscients que enguany ha sigut difícil per a aquells que treballen amb l’Ajuntament, ja que hem fet front a grans dificultats fruit de l’herència rebuda, amb un préstec de 20 milions d’euros i aqueix urbanisme a cost zero que s’ha convertit en urbanisme a cost 16 milions en sentències i on s’aveïna el pagament de cinc milions més pel jardí del Botànic”, ha apuntat Escrig.

L’alcalde, José Benlloch, ha afegit a aquests “empastres”, el sobrecost en el tractament de brosses; la decisió de rebaixar l’IBI en 2014, amb un efecte d’1,8 milions menys; o l’obertura de noves infraestructures públiques, tant esportives, com culturals, així com d’oci, que “són quasi el doble de les que hi havia fa uns anys i que suposen un cost en manteniment, i açò els veïns ho saben”. Per açò, ha indicat que “com tots, tenim els nostres errors i ens equivoquem, perquè som humans, però aquells que en 2011 van deixar per pagar factures anteriors al 2007 no ens poden donar lliçons” i assegura que “la diferència entre el PP i l’actual equip de govern és que la gent sap que ara sí es pot treballar amb l’Ajuntament, encara que cobre tard i malament, però treballa, cosa que abans no ocorria, ja que el PP només sabia treballar amb empreses de fora”.

Així, Escrig ha destacat que entre les factures a abonar amb aquests 241.000 euros es troba una per valor de 26 euros a una ferreteria local per un duplicat de quatre claus de seguretat. “La diferència entre nosaltres i el PP és que, mentre nosaltres encarreguem aquest treball a una xicoteta empresa de la ciutat i paguem el que toca, l’equip popular va cridar a Piaf i en el mateix concepte es va arribar a gastar més de 200 euros, van fer falta diversos treballadors especialitzats i un camió de gran tonatge”, apunta, “vehicle que, segons sembla, va fer falta en moltes altres ocasions, com en la reparació d’una cadira”.

L’edila d’Hisenda ha reiterat que “assumim la nostra responsabilitat i demanem perdó a aquelles empreses i entitats que hagen passat dificultats enguany per no haver pogut cobrar a temps en moltes ocasions, però estem treballant per a posar-nos al dia i que en 2017 res ens desestructure els comptes”, al mateix temps que ha agraït la seua paciència i ha recordat que “el PP mai ha demanat perdó per tot el dany que ha fet a la nostra economia i segueix volent donar-nos lliçons”.

D’altra banda, el Ple ha servit per a aprovar l’abonament d’ajudes socials, així com la gratificació per serveis especials i extraordinaris prestats i la productivitat al personal emprat municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa