Diari La Veu del País Valencià
Camps i Barberá declararan com a testimonis del Cas Nóos
Europa Press / Palma de Mallorca

A l’interrogatori, tots dos hauran d’aclarir la seua participació en les negociacions prèvies a la firma del conveni i les dos addendes dels València Summit per les quals l’Institut Nóos va percebre al voltant de 3,6 milions d’euros públics, així com en relació amb el conveni signat per 382.203 euros perquè la ciutat de València fóra seu d’uns Jocs Europeus que mai arribaren a celebrar-se.

Manos Limpias va cursar la petició després que la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) acordara el passat 24 de setembre no imputar ni a Camps ni a Barberá en el marc d’aquesta causa, perquè considera que en la seua actuació no hi havia indicis de delicte. Així, ha rebutjat assumir la competència per a instruir el cas, que finalment va quedar en mans del jutge Castro.

Va ser el mes de juny passat quan Castro va elevar al TSJ valencià la seua exposició raonada amb els indicis delictius que considerava que pesen sobre Camps i Barberá en relació amb els esdeveniments organitzats per l’Institut Nóos, presidit llavors per Iñaki Urdangarin.

Més en concret, Castro, que va remetre l’escrit al tribunal valencià en tractar-se Camps i Barberá de persones aforades, al·ludia a un possible delicte continuat de falsedat en document oficial, a un altre de prevaricació, a un delicte de malversació de fons públics i a un altre de frau a l’Administració.

El jutge embarga la meitat del ‘palauet’ dels Ducs de Palma

El jutge instructor del cas Nóos, José Castro, ha embargat la meitat del ‘palauet’ de Pedralbes, propietat al 50% de la Infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, després que el Duc de Palma no afrontara la fiança de responsabilitat civil que li va imposar el magistrat de manera conjunta i solidària amb el seu exsoci Diego Torres, per un import de 8,2 milions al qual després li van descomptar l’IVA.

El magistrat ha dictat aquest dilluns una sentència mitjançant la qual embarga, no només la meitat de l’immoble de Barcelona, sinó també part d’altres habitatges que es troben a nom d’Urdangarin i que aquest ha oferit al Jutjat d’Instrucció número 3 amb l’objectiu de cobrir, al costat dels béns corresponents a Torres, la caució reclamada pel jutge, d’acord amb allò disposat a l’article 597 de la Llei d’Enjudiciament Criminal.

Comparteix

Icona de pantalla completa