Diari La Veu del País Valencià
Vila-real obri 2017 amb cultura
Vila-real obri 2017 amb teatre, música, exposicions i l’esperat festival Màgia x ací, que celebra la desena edició

La programació cultural compta amb concerts, audicions, actes socials i commemoratius, com la fundació de la ciutat, i tot tipus de mostres

La programació cultural del primer trimestre de l’any arriba carregada d’activitats per a tots els públics on no falten el teatre, la música i les exposicions, tres vessants a les quals s’afegeix la celebració de l’esperat festival Màgia x ací, que enguany torna amb la desena edició a la ciutat.

El Cultiva’t de gener a març compta amb concerts com els de el cicle de música emergent Auditiva, que se celebraran el 4 de febrer i el 4 de març a la sala Japan Rock Club, amb les actuacions de Santo Rostro + Electric Belt i Gherkins a la primera sessió, i amb Killerkume i Dûrga a la segona. També la Supramúsica Antiqva de Vila-real interpretarà un ampli repertori el 5 de febrer en l’Auditori, i el dia 11 del mateix mes la sala Japan Rock Club acollirà les actuacions de The Oddballs i The Rockin’ Superhéroes.

La Big Band de Vila-real se suma a la programació amb un concert el 5 de març a l’Auditori, mentre Pow Wows i un grup local oferiran un concert en la Japan Rock Club el 24 de març. Sense eixir de l’àmbit musical, l’Auditori acollirà el I Certamen de Bandes. Memorial Iván Melchor Algarra, a benefici d’Acudim aquest mes de gener, concretament el dia 28. La mateixa entitat sense ànim de lucre organitza la representació 19 días y 500 noches per al 2 de març en el mateix enclavament, que també acollirà el 4 de març el concert de primavera de la Unió Musical La Lira.

Els IV Playbacks solidaris de la Penya l’Esquella s’afegeixen a l’agenda el 10 de març, a l’Auditori, on també es realitzarà el 12 de març el XVI Concurs de Playbacks de Delwende i l’actuació dels alumnes de l’IES Francesc Tàrrega titulada Som del Tàrrega! Al llarg de tot el trimestre no faltaran les audicions acadèmiques de flauta (2 de febrer i 29 de març), piano (dia 7 de febrer i 16 de març), guitarra (8 de febrer), clarinet, saxofon i trompeta (13), violí (20 de febrer i 28 de març), guitarra elemental i professional (28 de febrer), viola i violoncel (15 de març), clarinet, saxofon, trompeta i trombó (21) i oboè (23), a càrrec dels alumnes del conservatori.

També tindran lloc al llarg d’aquest període la celebració dels XVII Premis Poble, el 10 de febrer a l’Auditori; els actes del 743é aniversari de la fundació de la ciutat, el lliurament dels premis 20 de Febrer, juntament amb l’homenatge a la reina i dames del 2016, el 19 de febrer; sense oblidar la Revista parlada Camino, el diumenge 26.

En l’àmbit del teatre, la ciutat serà escenari de la programació que forma part de l’Abonament i d’altres obres incloses en l’agenda d’Escena familiar, com Els viatges d’Alex i Elena, que es representarà el diumenge 5 en Els XIII, o Screen man (5 de març) en Els XIII. A més, l’Auditori acollirà 1789 En un univers paral·lel l’11 de març, i MetAMORfosi el 16 de març, per a escolars.

Així mateix, veïns i visitants podran gaudir d’exposicions com Hiroshima – Nagasaki Per un món sense armes nuclears, fins el 12 de febrer a la Casa del Polo, a la qual seguirà la mostra de pintura a l’oli de José Ramón Roman, del 3 al 19 de febrer en la Casa de l’Oli; l’exposició fotogràfica en commemoració del 50 aniversari de l’IES Francesc Tàrrega, del 24 de febrer al 12 d’abril en la Casa de Polo; la mostra del fotògraf Jordi Monfort, Nosaltres, del 24 de febrer al 12 de març a la Casa de l’Oli, i l’exposició del guanyador del XXXVI Concurs Nacional de Fotografia Sarthou Carreres, que tindrà lloc del 17 de març al 2 d’abril a la mateixa sala.

Un dels plats estrella de la programació serà la desena edició del Festival de Màgia de Vila-real Màgia x ací, que es realitzarà del 23 al 26 de març als carrers de la ciutat i a l’Auditori, del qual es donaran més detalls pròximament.

Comparteix

Icona de pantalla completa