Diari La Veu del País Valencià
Lluita contra la desocupació, l’impuls al comerç i suport a l’emprenedoria
La lluita contra la desocupació, l’impuls al comerç local i els mercats i el suport a l’emprenedoria centren l’esforç i el pressupost de la Regidoria d’Economia per a 2017

L’àrea compta amb una partida de 926.000 euros per engegar iniciatives que milloren la conjuntura en la ciutat que, malgrat la falta de competències, ha aconseguit passar dels 6.250 aturats del 2011 als 3.819 de l’actualitat

La Regidoria d’Economia de Vila-real centrarà els seus esforços i el seu pressupost d’enguany a lluitar contra la desocupació, a potenciar i impulsar el comerç local i els mercats de la ciutat i a fomentar l’emprenedoria.

Així ho ha anunciat el regidor de l’àrea, Xavier Ochando, que ha destacat la seua especial preocupació per seguir reduint les xifres de l’atur. “En contra del que el Partit Popular pregona a Madrid sobre les competències pròpies o impròpies dels Ajuntaments, creiem que des de l’Administració local tenim molt a dir”.

En aquest sentit, ha recordat que “tot i que no tenim pràcticament competències en aquesta matèria, al llarg d’aquests cinc anys hem sigut capaços d’engegar diferents accions, xicotetes, però potents, que han aconseguit revertir la situació de moltes persones”. Així, Ochando assenyala que “després del Govern del PP a Vila-real ens vam trobar amb unes xifres d’atur que arribaven a les 6.250 persones i que ara s’han reduït fins les 3.819”.

Així mateix, les xifres de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i del Servef reflecteixen que “a Vila-real seguim mantenint un creixement en ocupació per sobre de la mitjana” i que “la taxa de desocupació interanual s’ha reduït un 14,8%, convertint-nos en la tercera ciutat de la Comunitat Valenciana amb menys atur”.

Per aquest motiu, dins de la partida de convenis i ajudes, “sobre la qual es basa gran part de la lluita contra la desocupació, invertirem un 14% més, perquè segueix havent-hi molt treball per fer i ens preocupen les persones”. Així, la Regidoria compta amb acords amb la Associació d’Aturats de Vila-real (Adavi), la Cambra de comerç, Qualicer, el Pacte de la Ceràmica, Efecte Vila-real, la Fundació Caixa Rural, el Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI), la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi), el conveni de la quals passa de 18.700 a 20.000 euros, i la Fundació Tots Units, centrada en la lluita contra l’atur entre persones en risc d’exclusió social, que passa de 30.000 a 54.000.

A aquestes ajudes se sumen els 120.000 euros de recursos propis per donar suport als emprenedors en l’accés a les noves tecnologies i per a la seua supervivència empresarial, que fan un total de 367.560 euros en subvencions, que es completen amb les de Generalitat i Diputació per a contractar persones de col·lectius vulnerables, entitats a les quals es tornaran a sol·licitar noves ajudes al llarg de l’any, o la del programa Llançadora d’Ocupació, que es tornarà a demanar després de l’èxit de la seua primera edició.

En l’apartat de Mercats, s’incrementa la partida en un 55%, on s’inclouen els 90.000 euros per a la reforma de la plaça del Mercat Central, que se sumen al pressupost per a la realització de noves campanyes de promoció del recinte. En la mateixa línia, Economia compta amb un apartat específic per a l’impuls del comerç local de la mà d’Ucovi, que repercutirà en la promoció –a través d’iniciatives com una targeta de fidelització, entre altres accions- i “en la formació del comerç per a obrir-se al món”, que es complementa amb un conveni amb Efecte Vila-real.

L’altre gran bloc que centrarà l’atenció de la Regidoria és l’emprenedoria, amb ajudes per a autònoms i xicotets empresaris que “arribaran gràcies al conveni amb el CEEI i de la mà de la Generalitat”. A més, s’incrementen les partides de Desenvolupament Empresarial, de 119.300 a 209.303 euros (un 75,44% més) i de Promoció Econòmica, que ha crescut un 2,04%, passant de 285.145 a 290.971 euros, “sense oblidar l’existència dels programes de formació i atenció ARA-Treball, que ha atès 700 persones en 2016, o la creació d’un Observatori d’Economia propi, entre altres propostes humils, però potents, per lluitar contra l’atur i generar economia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa