Diari La Veu del País Valencià
Votacions per a la jornada contínua en els col·legis de Vila-real
Mañas denuncia que l’abstenció del PP en el consell escolar de Botànic Calduch impedeix als pares votar la jornada contínua

La regidora d’Educació lamenta que la “deslleialtat” de l’edil popular Marisa Mezquita, després d’haver acordat amb tots els grups el vot favorable per a no “bloquejar” el procés. Els altres set centres han votat ‘sí’

Els consells escolars dels col·legis públics de Vila-real que havien decidit obrir el debat sobre la jornada escolar contínua han culminat hui amb set dels vuit col·legis favorables a l’obertura d’un procés de votació. L’únic centre contrari ha sigut Botànic Calduch, on l’abstenció de la representant de l’Ajuntament en el consell –la regidora del Partit Popular Marisa Mezquita-, ha acabat traduint-se en un “bloqueig de facto” del procés de votacions. La resta de col·legis –Pius XII, Angelina Abad, Escultor Ortells, Pascual Nácher, Cervantes, José Soriano i Pintor Gimeno Barón- seguiran endavant amb la proposta, per sotmetre-la a votació dels pares.

La regidora d’Educació, Mónica Mañas, lamenta l’actitud de la representant popular i recorda que tots els grups en el consistori, inclòs el Partit Popular, van acordar, com a representants de l’Ajuntament en els consells, votar afirmativament per a evitar, precisament, bloquejar el procés “i deixar que siguen els pares i mares dels escolars els que decidisquen finalment amb el seu vot la implantació o no de la jornada escolar el pròxim curs”. “La regidora Mezquita i el Partit Popular hauran de donar explicacions sobre la seua actitud en el consell de centre; un posicionament que, lluny de la neutralitat que podria suposar-se en una abstenció, significa de fet evitar que la comunitat educativa del Botànic Calduch puga pronunciar-se i triar com volen escolaritzar als seus fills i filles”, denuncia Mañas.

En aquesta línia, la responsable d’Educació explica que, per a seguir avant i sotmetre la jornada contínua a votació dels pares i mares és necessari que almenys dos terços dels membres del consell escolar de centre –estiguen o no presents en la votació- donen suport a la proposta. En el cas del Botànic Calduch, informa Mañas, s’han produït 13 vots favorables per 2 contraris, altres 3 absències i 2 abstencions, entre elles la de la representant popular. “D’aquesta manera, ens trobem que 13 membres del consell donen suport a seguir avant enfront de dos que ho rebutgen i, paradoxalment, és aquesta última opció la que acaba imposant-se, a causa de la deslleialtat i irresponsabilitat de la representant popular en el col·legi”, denuncia Mañas. “Precisament per evitar aquesta situació”, agrega l’edil, “entre tots els grups vam acordar quin havia de ser la posició del consistori en aquestes votacions: la de no interferir per a res en el procés, per a la qual cosa només cabia un sí. Era l’única manera que la proposta de jornada contínua arribara a la Conselleria i, d’ací, se sotmetrà a la votació dels pares i mares, perquè siguen ells finalment els que decidisquen”.

“Desconeixem els motius que han portat la regidora Marisa Mesquita a bloquejar les votacions per a la jornada contínua, si ha sigut de manera intencionada per evitar que els pares puguen pronunciar-se o per ignorància. D’una o una altra forma, la seua actitud fa que ens qüestionem la idoneïtat per a representar l’Ajuntament, la voluntat del qual, consensuada de manera unànime per tots els grups, ha sigut incapaç de traslladar al col·legi, on els regidors estem en representació de tots: els que volen la jornada contínua i els que no”, argumenta Mañas. Després de la situació provocada per aquest vot, el consistori estudiarà mesures, que podrien passar per la substitució de la regidora com a representant en el centre.

Comparteix

Icona de pantalla completa