Diari La Veu del País Valencià
Vila-real estrena una nova aplicació mòbil municipal
L’Ajuntament de Vila-real acaba d’estrenar una innovadora aplicació mòbil (App), que aproximarà l’Administració local i els seus serveis als ciutadans. La regidora de Noves Tecnologies, Mónica Mañas, ha presentat aquesta nova eina que posarà “a la mà dels veïns tota la informació que necessiten i facilitarà la realització de diversos tràmits sense necessitat d’eixir de casa”.

“La nova App, que ha comptat en tot moment amb el suport de l’àrea de Comunicació, no només incorpora l’element de la innovació, com correspon a una Ciutat de la Ciència i la Innovació, sinó també la transparència i la proximitat amb el ciutadà, a qui se li facilita l’accés a la informació d’interès sobre la ciutat, l’Ajuntament, els seus serveis, les notícies i avisos d’última hora i la possibilitat d’interactuar, presentant queixes o suggeriments, a més de fer gestions directament des del seu telèfon mòbil, però com si estigueren en el mostrador del consistori”, explica.

L’App de Vila-real reutilitza, condensa i comparteix la informació que ja existeix a la pàgina web municipal (www.vila-real.es) i a les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram…) “i a l’inrevés, fent d’aquesta aplicació un element únic en el qual cada departament municipal compta amb un funcionament independent, però també centralitzat”, assegura l’edila, ja que “des de l’aplicació es desviarà als usuaris al corresponent enllaç del web municipal quan així es requerisca”.

“Parlem d’un ésser viu que s’anirà modificant segons vegem quins són els apartats que més demanda tenen per part dels usuaris”, apunta. Entre les opcions disponibles es troben Notícies, Agenda, Queixes i suggeriments, Directori, Turisme, Cursos, Vila-real televisió i, entre els serveis externs als quals s’ofereix accés estan la informació de l’oratge, farmàcies de guàrdia i sol·licitar cita amb el metge.

“És una App molt intuïtiva i fàcil d’usar per a persones de totes les edats”, indica Mañas, que destaca que “s’identifica amb el logotip de l’Ajuntament i que notifica immediatament davant qualsevol novetat, a més d’oferir l’opció de compartir les notícies, accedir a l’agenda cultural de manera global o per dies, així com demanar cita prèvia per a realitzar gestions en l’oficina de consum i ser atès sense fer cua, o realitzar tot tipus de tràmits com ho farien des de l’ordinador, a través de l’Administració electrònica”, manifesta l’edila. Així mateix, els usuaris poden seleccionar les àrees que més els interessen per a rebre les notícies periòdicament, tot i que “si hi ha una notícia d’interès per a tothom, tal com el tall d’un camí al trànsit o la suspensió d’alguna activitat, s’enviarà una notificació immediatament a tots”.

Aquesta iniciativa se suma a la implantació de la xarxa wifia la ciutat, que “es farà extensible a altres punts”, i a l’Administració electrònica, que “a poc a poc anem instaurant en tots els departaments”. D’aquesta manera, “els veïns estaran més prop de l’Ajuntament, d’una manera fàcil, àgil, ràpida i gratuïta”, assegura Mañas.

L’aplicació ja es pot descarregar tant a través de Google Play o App Store, simplement escrivint Vila-real, o a la pàgina app.vila-real.es.

Comparteix

Icona de pantalla completa