Diari La Veu del País Valencià
Segona sessió de la Mostra Viva
Rafa Arnal / València

El passat dissabte va tindre lloc la segona sessió de la Trobada Viva de Música i Poesia del Mediterrani al claustre de La Nau dintre del programa oficial de la MOSTRA VIVA. L’acte el va obrir des de la balconada del Claustre el ‘Cor Lleonard Giner’ (Associació Àgora de Tavernes Blanques) ambdues entitats sorgides del 15-M de Tavernes que continua resistent i actiu.

Mira per on, l’acte el va cloure el grup “Carraixet”, també de Tavernes Blanques, el grup més antic i renovat de la cançò al País Valencià, com veuran a la foto pertinent van ja per la 3ª generació d’un grup fundat i en actiu des de l’any 1972.

Sembla que l’històric Cementeri dels ajusticiats de Tavernes Blanques, un fossar ubicat a la mota del Carraixet on reposa, entre centenars, el darrer assassinat per la inquisició en 1826 per promoure l’ensenyament laic: el mestre Gaetà Ripoll, de Russafa, dóna un cert alé de resistència i coratge als seus veïns més compromesos amb la llengua i la cultura del nostre país.

El Cor Lleonard Giner al Claustre, obrint la segona sessió.

Paco Muñoz , geni i figura, no podia faltar a la trobada.

Aitana Ferrer, una veu jove i potent, d’Alboraia.

Eva Dénia ens regalà unes cançons que esdevingueren veritables caramels per als sentits.

Carraixet: la força, la tenacitat, la continuïtat a cada dia millor d’un grup pioner projectat cap al futur.

Lluis Miquel i RAFA Arnal, dos veterans dels ‘Amics de la Cançò’ que van compartir molt de quilometratge i molts escenaris a la dècada dels 70 als 80 del passat segle, quan tot estava per fer i tot era possible…quan ens utilitzaren i tot seguit van deixar la cançó i tantes altres coses als peus dels cavalls però…ens queden els nostres afectes fraternals per sempre, i mai vençuts, continuem i continuarem en la brega fins al darrer alé. Què quantes?

Comparteix

Icona de pantalla completa