Diari La Veu del País Valencià
Vila-real fa una crida a la igualtat
Vila-real fa una crida a la igualtat i s’adhereix al manifest i commemoració del Dia Internacional de la Dona

Els grups polítics porten la declaració institucional del 8 de març al Ple, en el qual també es votarà l’adhesió a la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull

L’Ajuntament de Vila-real porta al Ple ordinari de febrer una declaració institucional consensuada amb tots els grups polítics per la qual s’adhereix al manifest i commemoració del Dia Internacional de la Dona.

La regidora d’Igualtat, Rosario Royo, ha explicat que “fins el moment s’han donat passos de gegant per aconseguir l’eliminació de les desigualtats entre homes i dones”. No obstant açò, l’edila apunta que “malgrat tot, se segueixen produint situacions de flagrant desigualtat en tots els àmbits socials, especialment en el laboral, cosa que s’agreuja en moments de crisi”.

Per això, des de l’Ajuntament s’aposta per commemorar un any més el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, promovent actes dirigits a reforçar el principi d’igualtat entre homes i dones. El manifest inclou, a més, el treball conjunt per evitar la desigualtat, “començant per la total incorporació de la dona en els càrrecs de responsabilitat política i social”, així com potenciar la coeducació des de la infància a través del sistema educatiu i la consolidació de la dona en el món laboral a través de mesures positives impulsades des de les administracions, com plans d’igualtat per aconseguir una major conciliació amb la vida familiar.

Així mateix, el document reflecteix el compromís de l’Ajuntament, com a administració més pròxima a la ciutadania, a realitzar el màxim esforç per a contribuir al desenvolupament d’una forma pròxima i quotidiana, de tots els plans i programes que servisquen per aconseguir una societat més igualitària i sense discriminació. A més, aposta per una economia que done valor econòmic al treball domèstic no remunerat i per garantir la igualtat d’homes i dones en l’accés, manteniment i promoció en el treball.

En la mateixa línia, el manifest demana permisos de maternitat i paternitat iguals i intransferibles i la protecció de determinats col·lectius de dones, especialment les refugiades o desplaçades, i reivindica el paper de les dones en la diplomàcia preventiva i la mediació, així com la seua participació en els processos i consolidació de la pau, sense oblidar fer una crida als mitjans de comunicació en el foment d’un major compromís per la igualtat i la conciliació en les seues programacions i manifestacions.

D’altra banda, el Ple haurà de votar l’adhesió a la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull, sol·licitada pel regidor de Normalització Lingüística, Pasqual Batalla, que destaca la necessitat de “cercar socis que tinguen els mateixos objectius que nosaltres per aconseguir la promoció i l’ús del valencià en tots els àmbits d’ús de la llengua”.

La Xarxa de Ciutats Valencianes té com a finalitat intensificar l’estudi, la promoció i la defensa del valencià i fomentar la seua projecció exterior i dels diferents àmbits culturals que s’expressen, a més de vetlar pel compliment de la legislació sobre la llengua en col·laboració amb altres organismes.

“L’adhesió a la xarxa no implica cap quota econòmica i permet aprofitar la infraestructura per a la promoció de la llengua i cultura pròpies dels valencians, la celebració de cursos, congressos i seminaris o la concessió de beques”, apunta.

Així mateix, pel Ple passarà el dictamen de la proposta formulada per la Junta de Festes i el regidor de l’àrea, Javier Serralvo, per a nomenar reina de les festes a Verónica Fortuño juntament amb Isabel Carda, Afra Rubio, Danae Navarro i Mónica Font.

Comparteix

Icona de pantalla completa