Diari La Veu del País Valencià
Vila-real paga 1,2 milions d’euros a proveïdors locals i salda les factures pendents del 2016
Després de l’aprovació en el Ple, l’Ajuntament de Vila-real accelera els tràmits administratius per a poder signar hui les transferències a prop de 300 empreses, amb l’objectiu de reajustar el període mitjà de pagament en 2017

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat aquest matí les ordres de transferència amb les quals l’Ajuntament liquida per complet els 1,2 milions d’euros en factures pendents de 2016 als proveïdors locals. Una vegada aprovat el pagament en el Ple extraordinari convocat expressament per a això el 16 de febrer, s’han accelerat al màxim els tràmits administratius necessaris per a procedir de manera immediata a l’abonament efectiu dels rebuts.

“Amb aquests ingressos, saldem definitivament les factures que ens van quedar pendents el 2016 amb els proveïdors; un deute pel qual tornem a demanar disculpes a tots els afectats”, assenyala Benlloch. “L’any passat va ser un exercici molt dur, en el qual vam acusar els efectes de la decisió de baixar la contribució, a més de les sentències judicials derivades dels desastres urbanístics del PP, sobrecostos en el tractament del fem o el deute heretat de l’anterior govern. Tot açò ha passat una greu factura a les arques municipals i ha acabat afectant de manera important els proveïdors, la majoria d’ells xicotetes empreses locals”, recorda l’alcalde.

“Seguirem treballant perquè aquesta situació no torne a produir-se, per recuperar l’estabilitat i reajustar el període mitjà de pagament, perquè en el nostre ADN està pagar. Per açò, hem avançat al màxim el pagament de les factures pendents de l’any passat només el pressupost de 2017 ha entrat en vigor i sense esperar a la liquidació pressupostària de l’any passat, com fan la majoria dels ajuntaments”, argumenta Benlloch. En total, les transferències signades avui, que començaran a ser efectives en els comptes beneficiares en els pròxims dies, ascendeixen a 1,2 milions d’euros. Aquesta quantitat correspon a 1.003 factures d’uns 300 proveïdors.

En els casos de factures que, per error o defecte de forma, no hagen pogut ser abonades, el consistori ha reservat una partida específica per a poder fer front a aquests pagaments quan s’esmenen els errors. “El nostre objectiu és reajustar el període mitjà de pagament als proveïdors durant aquest exercici i treballar perquè les sentències urbanístiques i l’herència del PP que encara pesa en la gestió local no tornen a afectar les nostres empreses”, conclou l’alcalde.

Comparteix

Icona de pantalla completa