Diari La Veu del País Valencià
Vila-real acull la I Jornada d’integració i voluntariat
La Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) serà escenari el proper divendres, 10 de març, a les 9.45 hores, de la I Jornada d’integració i voluntariat: la integració social a través de la creació artística (CASE 4 I), organitzada per la Regidoria de Cooperació i Integració.

L’edil de l’àrea, Álvaro Escorihuela, ha explicat que “el projecte CASE 4 I ha suposat durant dos anys l’intercanvi de bones pràctiques entre entitats de formació, educació, associacions culturals, cooperatives socials i entitats locals de quatre països europeus en la realització de tallers creatius per a joves com a instrument per a afavorir la seua integració social i motivar-los a l’aprenentatge d’habilitats”.

D’aquesta manera, en la jornada es podran conèixer de primera mà les metodologies utilitzades pels diferents socis del projecte en les seues actuacions, així com els resultats aconseguits i els instruments elaborats per a la integració dels joves a través de la creació artística. Entre les entitats participants es troba l’Association Montjoye niçarda i la N’A QU’1 OEIL de Bordeus (França), la Cooperativa Sociale Nuove Rosposte, de Roma (Itàlia) i la 4Image (Croàcia), juntament amb l’Ajuntament de Vila-real.

A les 9.00 hores s’obriran les portes de l’espai, on cada organització muntarà un estand amb informació i productes per a generar un espai d’intercanvi amb els participants. La inauguració tindrà lloc a les 9.45 hores, a càrrec de l’alcalde, José Benlloch, l’edil de l’àrea i els coordinadors del projecte CASE 4 I Sandra Magliano i Frédéric Perret de la Association Montjoye de França.

A les 10.15 donarà començament la conferència inaugural, titulada Les activitats artístiques, el secret per a desenvolupar l’empatia necessària en les societats inclusives, per Pax Dettoni Serrano, llicenciada en Ciències polítiques, antropologia social i cultural i màster en Estudis Teatrals. A les 12.15 hores s’oferirà una presentació dels productes intel·lectuals del projecte: Freshbook. Manual d’actuacions d’integració social a través de l’art i la cultura i el Quadern d’avaluació d’activitats d’integració social. Més tard, a les 13.00 hores, tindrà lloc la fase de testimoniatges, en la qual els participants, entre els quals es troba l’Ajuntament de Vila-real, exposaran la seua experiència dins del projecte, a la qual seguirà la xarrada de Jean-Pierre Brossard, consultor i avaluador extern del projecte CASE 4 I.

Al voltant de les 15.00 hores es posarà fi a la jornada, amb la visita guiada a l’exposició sobre el projecte. “Pensem que és una oportunitat única per a retrobar-nos i analitzar els resultats d’aquesta experiència tan interessant i enriquidora”, apunta Escorihuela.

Comparteix

Icona de pantalla completa