Diari La Veu del País Valencià
Reclamen a Brussel·les aigua de qualitat per a la Ribera
RedactaVeu / València

El PSPV ha anunciat que continuarà reclamant les actuacions necessàries perquè la comarca de la Ribera tinga aigua sense nitrats ni pesticides. Així, i dins d’aquest objectiu, s’emmarca la campanya de recollida de signatures en defensa de l’aigua de qualitat que s’està duent a terme des de l’executiva comarcal de la Ribera Alta.

En principi, serà en el mes de desembre quan representants orgànics i institucionals dels socialistes traslladaran al Parlament Europeu la petició perquè “s’inste el govern de l’Estat espanyol a una actuació eficaç que resolga de manera immediata el problema existent per la falta de subministrament d’aigua potable de qualitat, lliure de contaminació”.

A més, cal recordar que el passat mes d’octubre, el secretari general de les comarques centrals, José Luis Ábalos; la secretària general d’Alzira, Isabel Aguilar, i el secretari d’Organització, Fernando Pascual, van estar a Brussel·les amb els eurodiputats Josefa Andrés i Andrés Perelló a fi de conéixer l’estat de tramitació de les propostes provincials per a solucionar el problema dels nitrats de l’aigua a la comarca de la Ribera.

A més, es van fer les gestions oportunes amb membres del gabinet del Comissari Potocnik per a celebrar una reunió en el mes de desembre amb alcaldes i portaveus del PSPV de la Ribera.

Segons s’ha traslladat a les diferents agrupacions de la comarca, la proposta del PSPV passa per “proporcionar, mitjançant l’atorgament d’una concessió pròpia, el cabal necessari de les aigües superficials del riu Xúquer”.

Amb aquesta campanya de recollida de signatures, faran visible al Parlament Europeu que els ciutadans no pararan fins a aconseguir que el Govern espanyol done una solució satisfactòria.

Comparteix

Icona de pantalla completa