Diari La Veu del País Valencià
EU exigeix a Català que explique com protegirà els drets dels Erasmus valencians
RedactaVeu / València.

La síndica d’EUPV i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz ha demanat explicacions a la consellera d’Educació, Mª José Catalá sobre què pensa fer per a protegir els drets dels milers d’alumnes valencians que es veuran afectats per les retallades del ministre Wert en les beques Erasmus. Esquerra Unida exigeix una rectificació immediata al ministeri d’Educació, que s’habilite una línia d’ajudes, “i esperem que Catalá es desmarque d’aquesta retallada en tota regla que suposa un atac més a l’educació pública i gratuïta, i a la funció social de la universitat”, ha criticat Sanz.

Per a la diputada d’esquerres, “el PP està descarregant sense mesura les seues retallades sobre els estudiants universitaris. Ho ha fet amb la pujada de taxes que ha arribat a un 40% en aquests tres últims cursos i dificulta cada vegada més l’accés a beques i ajudes a l’estudi”.

Sanz afegeix: “el PP no sols buida les aules, sinó que està impedint la internacionalització de l’alumnat, per afavorir que sols aquells que tinguen recursos puguen finançar-s’ho. Volen convertir la universitat en una institució classista, per a rics, on la immensa majoria dels estudiants no podran tenir accés”, adverteix.

Comparteix

Icona de pantalla completa