Diari La Veu del País Valencià
La Unió d’Unions d’Agricultors celebra la II Assemblea estatal a València
RedactaVeu / València

La Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders, organització en la qual s’integra La Unió de Llauradors, celebra aquest dimecres i dijous a València (Hotel Abba Acteón) la II Assemblea estatal, sota el lema ‘Per uns preus justos’.

En aquesta II Assemblea es preveu que participen 70 delegats-agricultors i ramaders el primer dia i vora 300 delegats en la segona jornada en representació de les Unions de les diferents comunitats autònomes. L’acte de clausura, previst per a dijous de vesprada, comptarà amb la presència, entre altres autoritats, del ministre d’Agricultura, Miguel Arias Cañete i del president de la Generalitat, Alberto Fabra. Per a la inauguració està prevista la intervenció del conseller de Presidència i Agricultura de la Generalitat, José Ciscar.

Aquesta Assemblea analitza fonamentalment dos aspectes clau com és el de l’aplicació de la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC) a l’Estat espanyol o la problemàtica dels preus a través de la nova Llei de la Cadena Alimentària.

Ara que les decisions fonamentals sobre la reforma de la PAC ja s’han pres en les institucions comunitàries, s’ha traslladat als Estats membres la responsabilitat sobre els aspectes concrets de la seua aplicació. Tant l’Estat espanyol, com la resta de països, cerquen dissenyar dins del marc que els permeta la regulació comuna, el model de PAC que millor s’adapte als interessos del seu sector agrari. Per açò la Unió d’Agricultors considera que és el moment oportú perquè en el marc de la II Assemblea, i en la jornada de dimecres, es donen a conèixer les orientacions que l’Estat i altres països donaran a l’aplicació d’aquesta PAC en els seus respectius territoris, a fi que s’adapten a les necessitats reals dels agricultors i ramaders i al medi rural.

Per a la jornada de dijous està prevista una interessant taula redona sobre ‘La nova Llei de la Cadena Alimentària. Reptes i Oportunitats’, amb la participació dels portaveus en el Congrés dels Diputats del PP, PSOE, CIU, IU, UPyD i Grup Mixt. Aquests mateixos representants dels partits polítics, al costat dels de Cooperatives Agroalimentàries, sindicats, organitzacions de consumidors i autoritats intervindran en la clausura d’aquest II Congrés de la Unió d’Unions.

En el transcurs d’aquest II Congrés es triarà així mateix una nova comissió executiva amb la renovació dels seus càrrecs i un Coordinador General.

Comparteix

Icona de pantalla completa