Diari La Veu del País Valencià
La Justícia declara nul l’ERO de RTVV
EFE / RedactaVeu / ACN / València

Així ho assenyala la sentència, feta pública hui, en la Sala Social del TSJ valencià sobre el judici celebrat el 22 i 23 d’octubre passats per les demandes col·lectives presentades per quatre sindicats contra aqueixos acomiadaments. La sentència obliga a readmetre als prop de mil empleats acomiadats.

El fiscal havia demanat la nul·litat de l’ERO per possible vulneració de drets fonamentals, ja que al seu judici “l’alteració del llistat d’afectats va suposar un tracte discriminatori” i no es va aportar la documentació necessària a la part dels treballadors, la qual cosa s’uneix a “irregularitats en el procediment”.

Els demandants (CCOO, CGT, Intersindical Valenciana i UGT) també demanaven la nul·litat per estimar que no hi havia causa per a aquest ERO més enllà de la política, que l’empresa va actuar amb “mala fe negociadora” i que es “van vulnerar drets fonamentals mitjançant el frau en l’aplicació dels criteris als afectats i la falta d’informació”.

Radiotelevisió Valenciana havia demanat que es desestimaren les demandes col·lectives per considerar que no s’havien vulnerat drets fonamentals i que l’ERO, justificat per causes tècniques organitzatives i sobretot econòmiques, era “ajustat a dret” i s’havia aplicat “amb totes les cauteles i sense discriminació”.

Compromís amb la radiotelevisió pública

El comité d’empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha manifestat aquest dimarts a través d’un comunicat que els treballadors mantenen el compromís amb la radiotelevisió pública com a eina d’identitat del poble valencià i de foment de la llengua i la cultura pròpies.

Els treballadors reclamen al govern valencià, als partits polítics i a les organitzacions socials que busquen un futur viable i de consens per a la radiotelevisió pública i per als seus treballadors. En aquest sentit, els treballadors demanen al govern valencià que “depure responsabilitats polítiques i judicials en què hagen pogut incórrer els directius de RTVV que han portat aquesta empresa a la ruïna i al descrèdit social”.

Els treballadors assenyalen que donen suport a una radiotelevisió pública, en valencià, de qualitat, plural i “sense corrupció i que no faça recaure sobre els treballadors tot el pes d’una gestió nefasta, atribuïble únicament als gestors i al govern que els ha nomenat”.

El fiscal demana la nul·litat de l’ERO

Comparteix

Icona de pantalla completa