Diari La Veu del País Valencià
“Una persecució ideològica, pròpia d’una administració totalitària”
RedactaVeu / València

Comunicat de premsa de la Plataforma 25 d’Abril:

La Plataforma 25 d’Abril es congratula de la decisió judicial que obliga l’alcalde de Gandia a iniciar un veritable procés administratiu per poder llevar l’escultura d’Antoni Miró. La decisió prohibeix fer el trasllat de l’escultura al marge de la llei, cosa que l’alcalde havia fet fins ara.

Durant cinc mesos la societat civil i els partits polítics de la ciutat han hagut de mobilitzar-se per aturar l’autoritarisme i el menyspreu provincià de l’alcalde vers la cultura de la ciutat en totes les seues diverses manifestacions.

Ha estat ara la justícia qui ha posat les coses al seu lloc i obliga l’alcalde a complir amb el procediment administratiu que havia menyspreat i fer un projecte de desmuntatge, muntatge i recol·locació amb totes les garanties i donant audiència a l’artista (el qual podrà oposar-se) per fer, si arriba el cas, els trasllat de l’escultura.

El procediment municipal ha d’incloure el pressupost adient de més de 90.000 euros (on està el cost zero?) i, a més, com no podia ser d’una altra manera, el procés ha de comptar amb les al·legacions dels partits polítics, ha de ser aprovat pels organismes pertinents i ha de tindre el beneplàcit de l’artista, cosa poc probable atès el tracte rebut i l’animadversió cap a la peça escultòrica per part de l’alcalde.

Tot i això, la Plataforma lamenta que la justícia no haja volgut entrar ni en la qüestió de la persecució ideològica de l’obra, l’artista i les persones que s’han oposat a una alcaldada tan manifesta, ni tampoc en la temptativa d’arrancar l’obra que tenien previst fer a principis d’agost, cosa que s’haguera produït de no haver-se presentat les denúncies corresponents.

Una temptativa i una persecució ideològica, pròpia d’una administració totalitària, que ha estat ben explícita per part de l’alcalde i els seus mitjans de comunicació, i que ha arribat a l’insult i la desqualificació personal d’aquells que només han demanat democràticament la promoció, el respecte i la dignitat de la nostra cultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa