Diari La Veu del País Valencià
La Mostra Internacional de Titelles arriba a la Vall d’Albaida
RedactaVeu / Ontinyent

Del 7 al 10 de novembre tindrà lloc la 29 Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida que comptarà enguany amb 16 companyies participants i que recorrerà 13 localitats de la comarca. El festival explotarà totes les possibilitats escèniques de les titelles i la mobilitat per poblacions que, en molts casos, tenen poc més d’uns centenars d’habitants, com és el cas d’Otos, Benissoda, Fontanars dels Alforins o el Palomar.

L’acte oficial d’inauguració serà al matí de dijous, dia 7, al Teatre Cervantes de l’Olleria on es representarà l’obra La màgia de la flauta màgica i la cloenda en l’habitual teatre Echegaray d’Ontinyent, la vesprada de diumenge pròxim on, a més del lliurament de premis, es representarà l’obra ¡Ábrete Sésamo!

La MIT manté la seua internacionalitat amb dos companyies. Així, els holandesos de Lichtbende interpretaran l’obra Poufff, un espectacle visual i musical en el qual veurem com es fabriquen els somnis; per la seua banda, els argentins de la companyia Del Redoble teatro y títeres amb la seua obra Sueños de papel ens desvetllaran els somnis d’una pallassa tot convidant a convertir els espectadors en ninots de paper.

Pel que fa a l’oferta de companyies estatals hi haurà un total de 8 comunitats autònomes representades. Des de la Comunitat de Madrid, Teatro de la Luna escenificarà la seua obra per al públic més menut El Pollo Pepe i La Canica ens mostrarà el seu treball El gallo de las veletas, espectacle multidisciplinari amb històries pròximes al món infantil i des de Galícia el grup Tanxarina ens presentarà el seu espectacle Trogloditas, amb un original llenguatge i una prehistòrica escenografia.

Des d’Aragó, Caleidoscopio Teatro ens convidarà a pronunciar dos paraules màgiques: ¡Ábrete Sésamo!; la companyia Behibi’s arriba des del País Basc amb el seu espectacle Bueltaka amb un caràcter social i intimista; per la seua part els catalans de Festuc Teatre ens oferiran un dels clàssics d’Andersen: la Sireneta; la companyia Castellano-manxega Falsaria de Índias ens descobrirà la màgia de la lectura amb la seua obra Sololeo i de Castella i Lleó coneixerem la història de Bag Lady una dona solitària que construeix el seu propi món que posarà en escena la companyia The Bag Lady Theater al Restaurant Escuela de Calor d’Ontinyent. A més des d’Andalusia ens arribarà el teatre sobre rodes de Ymedioteatro que aparcarà al Centre Comercial el Teler el seu espectacle Sie7e.

Pel que fa a les companyies valencianes participaran en aquesta mostra les companyies Àrtics Productions, amb la seua obra Titellet; el Teatre de la Caixeta posarà en escena una adaptació de l’obra de Mozart (La flauta màgica) feta per Vicent Vila; Teatre a Mà ens durà un altre clàssic d’Andersen com és El soldadet de plom, la companyia Tramant Teatre representarà l’obra El vestit nou de l’emperadriu i Lluerna i Teatre ens durà la seua obra Lili, a un espai tan alternatiu com és la Fundació Salvador Mollà d’Ontinyent, on a més es podrà contemplar l’exposició ‘Tirant de fil’ preparada pel mateix Salvador Mollà.

Comparteix

Icona de pantalla completa