Diari La Veu del País Valencià
Reclamen un simulacre d’accident en el Serrallo a Castelló
RedactaVeu / Castelló

El portaveu de BLOC-Compromís a Almassora, Xavier Trenco, i la portaveu adjunta de Compromís en la ciutat de Castelló, Ali Brancal, han tornat a exigir hui tant als ajuntaments com al Consell que “realitzen un simulacre d’emergència en el polígon petroquímic del Serrallo en el qual participen els ciutadans per a constatar i testar l’eficàcia dels sistemes de seguretat així com el grau de coneixement de la ciutadania de les mesures que s’ha de seguir en cas d’accident petroquímic”.

Trenco realitza aquestes manifestacions després que, enfront de la negativa del Consell i d’ambdós ajuntaments de posar en marxa aquest pla, el dilluns a Tarragona fins a 37 municipis de l’entorn del seu polígon petroquímic van participar en un simulacre d’emergència. En aquest sentit cal recordar que Trenco va presentar el passat estiu junt amb el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, una petició perquè es realitzara el dit simulacre amb la ciutadania per a avaluar l’eficàcia dels sistemes de seguretat i comunicació en cas d’accident. “El que ha ocorregut recentment amb el Castor a les costes de Vinaròs ens hauria d’ensenyar que no hi ha el risc zero. Per això, des de Compromís considerem que s’han de reforçar al màxim els sistemes d’informació i de control”, expliquen. Per això, Trenco lamenta la “falta d’interés del Consell i del PP a Almassora i Castelló, ja que mentre a Tarragona acaben de comprovar el funcionament de les 84 sirenes adscrites al pla d’emergència exterior del seu complex petroquímic i s’ha involucrat als veïns de fins a 137 quilòmetres quadrats, a Almassora i Castelló es neguen reiteradament a assumir la proposta de BLOC-Compromís de realitzar un simulacre exterior i es limiten a realitzar proves internes”.

Els representants de BLOC-Compromís a Almassora, Xavier Trenco, i a Castelló, Ali Brancal, han subratllat que el simulacre del sector petroquímic català ha servit per a constatar la necessitat d’impulsar millores, ja que en un dels barris de Tarragona no van sonar les alarmes. Trenco i Brancal insten al PP a “superar la seua actitud obstructiva a Almassora i Castelló i a facilitar que es posen en marxa tots els mecanismes possibles per a tractar de minimitzar tot tipus de conseqüències en cas d’un eventual accident”.

La Defensora del Poble demana documentació a la Generalitat

D’altra banda, el portaveu de BLOC-Compromís a Almassora, ha recordat que “davant la falta d’actuació de l’Ajuntament d’Almassora, des del nostre col·lectiu varem presentar fa mesos una petició a la Defensora del Poble, que va ser admesa a tràmit”. De fet, la institució presidida por Soledad Becerril ja ha demanat a la Generalitat la documentació necessària per instruir el cas. Per això, “instem als responsables polítics a què actuen amb previsió i realitzen un simulacre general semblant a l’efectuat ahir a Tarragona”, afegeix Brancal.

Comparteix

Icona de pantalla completa