Diari La Veu del País Valencià
El Suprem segueix hui l’estudi de l’indult al conductor kamikaze d’Alzira
EFE / Madrid

El ple de la sala tercera de l’alt tribunal ha finalitzat la seua sessió sobre les 5.30 de la vesprada i continuarà amb la deliberació demà dimecres a partir de les 4.30 de la vesprada, atès que al matí té altres assumptes que dirimir, segons fonts jurídiques.

El recurs contra l’indult, presentat per la família de la víctima, és estudiat des d’aquest matí a porta tancada per la Sala contenciosa administrativa del tribunal.

Al desembre de 2012 el Govern va indultar al conductor, que va causar un accident mortal quan circulava en sentit contrari en l’autopista AP-7 a Polinyà del Xúquer (Ribera Baixa) i qui va quedar en llibertat després de pagar una multa de 4.000 euros.

La família de José Alfredo Dolz, el jove que va morir en l’accident esdevingut en 2003, va recórrer davant el Tribunal Suprem (TS) l’indult i va assenyalar, en paraules del seu advocat, que “el Govern té una oportunitat de rectificar” quan haja de pronunciar-se l’advocat de l’Estat a favor o en contra del recurs.

Encara que el Ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va defensar la mesura, el d’Interior, Jorge Fernández Díaz, va assenyalar que “en el futur caldrà estar més atents” abans d’acordar indults com aquest.

La família del jove mort en 2003 ha subratllat hui que té dipositades “totes les seues esperances” en els magistrats del Suprem i espera que tinguen en compte la “alarma social” que va originar l’indult del ‘kamikaze’.

Comparteix

Icona de pantalla completa