Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat tanca Radiotelevisió Valenciana
EFE / València

Comunicat del Govern Valencià.

La decisió del TSJ, fet públic hui, obliga a readmetre als seus corresponents llocs de treball al miler d’empleats que es van veure afectats per l’ERO.

La decisió de la Sala social del TSJ arriba amb prou faenes quinze dies després de la celebració de l’esperat judici, en el qual el fiscal va demanar aqueixa nul·litat de l’ERO per possible vulneració de drets fonamentals, en entendre que la “alteració” del llistat d’afectats va suposar un “tracte discriminatori” i no es va aportar la documentació necessària a la representació dels treballadors.

Afegeix que la readmissió de més de mil empleats “fa la seua continuïtat inviable, doncs només el cost de les despeses de personal d’una plantilla de 1.700 treballadors suposaria aproximadament 72 milions d’euros”, una quantitat a la qual caldria sumar la despesa de funcionament i manteniment de RTVV, “un cost que la Generalitat no pot assumir en aquests moments”.

La Generalitat manifesta que la difícil decisió d’abordar un ERO en Ràdio Televisió Valenciana s’engloba dins de la reestructuració del sector públic empresarial la finalitat del qual era aconseguir una administració més lleugera i sostenible.

Deute de RTVV superava els 1.000 milions

En el cas concret de RTVV, el deute acumulat i assumida per la Generalitat, superava els 1.000 milions d’euros, una xifra que “deixava en evidència que RTVV era clarament deficitària i insostenible amb la dimensió que tenia en aqueix moment”.

Redacció de Canal 9 després de la notícia.

El comunicat recorda que davant aquesta situació, s’obrien dos camins: el tancament de l’empresa pública o el redimensionament de la mateixa, que afectava de manera directa a la grandària de la plantilla.

En aquest sentit assegura que la voluntat del Consell ha sigut des del primer moment la de mantenir oberta RTVV, mentre que ofereix un servei públic i per açò es va optar per la segona opció, de tal forma que “es va encarregar a una empresa externa el procés d’execució de l’ERO”.

Concentració en el Palau de la Generalitat.


>

CanyotEls treballadors de @RTVV ocupen el plató contra el seu tancament.

Comparteix

Icona de pantalla completa