Diari La Veu del País Valencià
RTVV / Els treballadors demanen diàleg per a no tancar una empresa viable
EFE / València

Alcover s’ha concentrat aquest matí juntament amb més d’un centenar de treballadors de RTVV enfront del Palau de la Generalitat, on compareixia el president de la Generalitat, Alberto Fabra, per a assegurar que el tancament d’aquesta empresa, anunciat ahir pel Govern valencià, és “innegociable.”

RTVV “és viable i té futur”, segons Alcover, qui ha retret al Govern valencià que no haja tingut “voluntat de diàleg al llarg de l’any i mig o dos que ha durat” l’expedient de regulació d’ocupació (ERO), la nul·litat del qual, declarada ahir pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, ha portat l’executiu autonòmic a anunciar el cessament de les emissions.

El comité d’empresa ha demanat “moltíssimes vegades” una entrevista al president de la Generalitat i al vicepresident, però mai se’ls ha concedit ni escoltat, segons Alcover.

Per a la presidenta del comité, el que RTVV necessita “és consens i diàleg. Consens amb els partits polítics presents a Les Corts i diàleg amb els representants dels treballadors” de RTVV, perquè l’empresa és “viable” i el que necessita són “bons gestors i persones disposades a parlar i negociar”.

Els treballadors lluitaran “sempre” per RTVV i no pararan l’empresa, segons Alcover, sinó que treballaran “fins a l’últim moment des de la professionalitat i des de la dignitat” que han mantingut “en aquesta lluita”.

“Defensarem els llocs de treball i aquesta empresa, que és un servei públic, i esgotarem totes les vies de negociació amb tothom”, ha assegurat Alcover. Ha insistit que en aquests moments “és més necessari que mai que la Generalitat parle amb els representants dels treballadors i amb els partits polítics valencians” i ha afirmat que els treballadors treballaran en eixos consensos polítics i socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa