Diari La Veu del País Valencià
RTVV / Puig: “Fabra ha iniciat el desmantellament del nostre autogovern”
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha denunciat hui que “el PP ha iniciat des de fa temps el desmantellament de l’autogovern” perquè “la decisió de liquidar Canal 9 té una transcendència que va més enllà del que és el tancament d’una tele o una ràdio, té un gran component polític”. Per a Puig, el PP “ha dilapidat la RTVV, s’han gastat 1.300 milions d’euros i ara volen tirar la culpa als treballadors, i fer-nos creure que tanquen Canal 9 per a no tancar hospitals”.

Segons ha explicat Puig, “açò és un pas més en la privatització d’un servei essencial perquè quan Fabra planteja que cal mantenir els serveis essencials d’una Comunitat no entén que la informació, la cultura i la llengua formen part de l’essència de l’autogovern valencià, açò també forma part de l’Estat del Benestar perquè el dret a la informació també és un dret fonamental”. Per tant, segons Puig, “es parteix d’un error, més bé una acció política concreta contra l’autogovern valencià”.

Açò pot ser un parèntesi però no és per a res el final de RTVV”

Puig, que ha qualificat la situació com “d’emergència”, ha anunciat que aquesta vesprada s’ha convocat d’urgència l’Executiva Nacional del PSPV per a “prendre les decisions que corresponguen”. En aquest sentit, ha volgut insistir que la RTVV “no és un luxe, el que és un luxe per als valencians és mantenir aquest Govern, és un luxe inassumible” i ha anunciat que si és president de la Generalitat “tornarà a haver-hi una televisió pública valenciana lliure per als valencians sense que es relacione amb el balafiament massiu i la prostitució de la televisió que s’ha fet durant tots aquests anys”. Per a Puig, “açò pot ser un parèntesi però no és per a res el final de RTVV”.

En aquest sentit, també ha valorat la compareixença del president de la Generalitat, Alberto Fabra, i ha qualificat les seues declaracions com “la gran fal·làcia, persisteixen en la mentida, intenten enfrontar uns valencians contra uns altres”. Davant d’açò, ha lamentat també que diguen ara que “la culpa de tot és dels treballadors i dels sindicats”, quan, segons ha advertit “estem davant un ERO que es va fer malament des del principi i ha d’assumir responsabilitats polítiques qui el va dur a terme, qui des de fa 18 anys ha ampliat d’una manera desproporcionada i sense control la televisió”.

Per açò, ha advertit que “el principal gestor d’aquesta fallida són els successius presidents de la Generalitat i el PP, no obstant açò, si es deriven d’aquesta recerca més responsables poden haver-hi qüestions de caràcter penal”. Tanmateix, segons ha assenyalat Puig, “hui mateix s’han d’assumir les responsabilitats polítiques perquè no estem davant una catàstrofe natural, estem davant una conseqüència d’una acció política del PP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa