STEPV abandona la Mesa Sectorial per no aplegar a un acord amb Educació

El sindicat no ha vist ʺmarge de negociació per salvar la supressió de 400 llocs de treballʺ
30 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / País Valèncià

La Mesa Sectorial per tancar l'ordre de plantilles de Primària va tindre lloc ahir. STEPV va abandonar la Mesa en constatar que ʺno s'ha acceptat cap proposta sindicalʺ i en comprovar que ʺno hi ha marge de negociació per salvar la supressió de 400 llocs de treballʺ, han informat fonts del sindicat.

El passat 16 de gener la Conselleria va convocar una Mesa Tècnica per modificar les plantilles de primària. Aquesta modificació comportava una retallada de 400 llocs de treball. Se suprimeix l'especialitat de francés i s'augmenten llocs de les especialitats d'anglés i d’Audició i Llenguatge en detriment de les especialitats de Primària i de Pedagogia Terapèutica. A més, els centres que tinguen entre 12 i 17 unitats se suprimeix un lloc de treball en comparació amb les plantilles actuals.

Tot això, expliquen des del sindicat, ʺcomportarà la supressió de 400 llocs de treball, que finalment seran més per l'impacte de l'augment de ràtios a 30ʺ, com ja ha denunciat el Sindicat.

STEPV i la resta de sindicats de la Mesa Sectorial ʺhem rebutjat que la modificació de les plantilles comporte la pèrdua de llocs de treball i hem fet una sèrie de propostes per tal d'evitar-ho i de disminuir l'impacte de les noves plantilles en el personal docent i en la qualitat de l'ensenyamentʺ.

Cap d'aquestes propostes, ni cap altra de la resta dels sindicats, ha estat admesa. Per tant, i vista ʺla manca de voluntat d'arribar a un acord sobre un tema tan delicat com les plantilles, STEPV ha abandonat la Mesa com a acte de protestaʺ.

El Sindicat ha demanat a la Conselleria en la Mesa que deixe de ʺposar tensió als claustres i de retallar en educacióʺ i ha insistit en concertar una reunió amb la consellera Català per tractar les necessitats del sistema educatiu.

STEPV ʺno està disposat a acceptar cap retallada mésʺ i fa una crida al professorat a participar massivament a les concentracions de demà a Alacant, València i Castelló i a la manifestació a València el 9 de febrer contra les retallades en educació.

next