Diari La Veu del País Valencià
Pacte a Burjassot contra la fam i l’atur
RedactaVeu / Burjassot

L’associació sense ànim de lucre Pacte de Treballadors de Burjassot llança una original campanya per a combatre la desocupació i la fam unificant els esforços d’agricultors, comerciants i veïns del poble. Després de l’èxit de la recollida i repartiment de llibres de text entre els col·legis i instituts del municipi, els voluntaris i voluntàries de l’associació busquen resoldre els problemes d’alimentació a la comarca.

Gràcies a un acord del Pacte amb agricultors valencians, els comerços que s’unisquen a aquesta aliança de treballadors podran vendre productes bàsics d’alimentació a un preu molt assequible. “D’aquesta forma, tots eixim guanyant. Protegim l’ocupació que hi ha al voltant de l’agricultura valenciana, promocionem el comerç local i aconseguim que tots tinguem accés a l’alimentació a un preu just”, assenyala Vicente Muñoz, secretari de l’associació i comerciant de Burjassot.

La campanya començarà en les pròximes setmanes amb paquets d’1 kg d’arròs valencià a 69 cèntims. “Es tracta de tirar tots en la mateixa direcció. Si el poble actua unit pot acabar amb el tancament de negocis, l’abandó de camps productius, la fam… Com és possible que hi haja camps sense conrear perquè ix més rendible importar i menjar en les escombraries mentre hi ha gent passant fam? Volem acabar amb eixes contradiccions. Però tenim els peus a terra i anirem pas a pas. Si la gent respon bé amb l’arròs, ampliarem l’oferta de productes i millorarem els preus”, explica José Camarilles, president del Pacte.

L’associació complementarà aquest projecte amb l’atenció gratuïta d’un metge especialitzat en nutrició per a prevenir problemes derivats d’una mala alimentació. “Tots podem aportar el nostre gra d’arena al benestar comú. Per açò apostem per la solidaritat en lloc de la caritat. Coneixem nombrosos casos de famílies del poble amb problemes econòmics que prefereixen passar fam abans d’anar a demanar. Ara podran aconseguir menjar sense passar per un mal tràngol i, al seu torn, ajudar la resta de veïns a reduir la desocupació”, revela Camarilles.

Ja són varis els comerços del municipi que s’han unit al Pacte per a col·laborar.

Qualsevol tenda de la comarca que vulga participar pot escriure un correu a [email protected]

Comparteix

Icona de pantalla completa