Diari La Veu del País Valencià
RTVV / ACPV crida la societat a defensar una televisió pública i de qualitat
RedactaVeu / València

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) considera la decisió del president Fabra de tancar RTVV com un “greu error”, primer, pel cost econòmic que implica, i que molt probablement serà molt major que el de mantenir l’ens; segon, perquè significa desmantellar el que hauria de ser un dels principals instruments de cohesió del País Valencià i de promoció de la llengua i cultura pròpies dels valencians, i d’una indústria audiovisual pròpia i, tercer, perquè el País Valencià necessita de mitjans de comunicació públics, de qualitat i en la nostra llengua.

L’entitat fa en aquest sentit una crida al president Fabra per obrir vies de diàleg, amb l’objectiu de buscar solucions possibles a l’única alternativa que no hauria de contemplar-se, que és la de la liquidació de Canal 9. “Per responsabilitat, per lideratge, per compromís amb l’autogovern, el president Fabra hauria de negar-se a ser el protagonista del que serà -si acaba acomplint-se- el gran fracàs de la història de l’autonomia valenciana”.

Però si el Govern valencià persisteix en l’error, Acció Cultural valora la situació com una oportunitat per a recuperar el projecte d’allò que podia haver estat Canal 9 i, juntament amb entitats, sindicats i partits, perquè allò que un Govern liquida, un altre Govern pot refer-ho. Amb la complicitat dels extreballadors de l’ens, dels actors, dels professionals de la cultura, dels dobladors, de la indústria audiovisual…

Un projecte en el qual sempre ha cregut Acció Cultural: “cal recordar que vam impulsar, en els moments inicials de l’ens, la campanya ‘Per un Canal 9 públic, de qualitat i en valencià’, i vam aconseguir el pronunciament favorable d’una gran majoria de municipis valencians; i que hem treballat molt per fer possible l’arribada de Canal 9 a Catalunya”.

I és que la crisi de Canal 9 no és un fet que s’ha produït per causes inevitables, sinó que té una clara motivació: “la gestió -la mala gestió- econòmica i política realitzada pels successius governs autonòmics des de la creació de l’ens, que han fet perdre a RTVV la seua credibilitat professional i la seua audiència. Però els valencians, a pesar de tot, mantindrem la voluntat i l’esperança d’un futur millor i més digne per al nostre país”.

Comparteix

Icona de pantalla completa