L’Albufera, les Columbretes, el Montgó i les zones humides, en perill per les extraccions petrolíferes

Ecologistes en Acció demana que es denegue el permís a les empreses a València
30 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
Ecologistes en Acció del País Valencià demanarà que es denegue l'extracció d'hidrocarburs en aigües profundes davant la costa del Golf de València per l’impacte "altament nociu" per al medi ambient i la salut.
 
Segons l'organització, l'empresa Capricorn Spain Limited ha finalitzat la fase de recopilació d'informació prèvia i "pretén iniciar com més prompte millor la recerca en un àrea envoltada per nombroses zones de gran riquesa natural".
 
Els ecologistes asseguren que aquests projectes solament beneficiaran a les empreses explotadores, mentre que la societat i la naturalesa assumiran els riscos i l’impacte de les extraccions.
 
Adverteix a més, del "perill que suposa l'explotació d'hidrocarburs en aigües profundes", ja que assegura que el risc d'abocaments és "alt i el control és molt més difícil".
 
L'organització ecologista afirma que la zona on s’actuarà al Golf de València "està envoltada per àrees protegides, parcs naturals, reserves marines, zones de la Xarxa Natura 2000, LIC i ZEPA".
 
Cita, entre altres paratges protegits, el parc natural de l'Albufera (a 29 quilòmetres); la reserva marina de les Illes Columbretes (a 11 quilòmetres); el Montgó i la reserva marina del Cap Sant Antoni (a 16); L'Almadrava, LIC, ZEPA, i zona humida del País Valencià (a 14); així com 6 noves propostes de ZEPA a les zones marines del Golf de València i Eivissa.
 
Ecologistes en Acció exigeix la denegació del permís de recerca d'hidrocarburs, ja que considera que aquest projecte és "incompatible" amb la conservació d'aquesta riquesa biològica per l’impacte sobre el medi ambient marí.

next