Diari La Veu del País Valencià
L’aposta del Govern Valencià per rescatar persones també arriba a Crevillent
El Govern Valencià ha incrementat en més d’un 35% el pressupost de Crevillent en matèria de serveis socials.

El pressupost de 2017 contempla un total de més 664 mil euros per a programes relacionats amb l’acció social per als crevillentins i crevillentines a través de subvencions nominatives per a l’Ajuntament de Crevillent.

Pràcticament es duplica el finançament de la Generalitat Valenciana per a l’equip base de Serveis Socials amb la possibilitat d’incorporar més personal de suport i a més s’integra la dependència com a programa bàsic en l’àmbit dels Serveis Socials de Crevillent. En aquest apartat l’Ajuntament veurà incrementat els seus ingressos de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives pràcticament en un 50%. Rebent més de 358 mil euros.

També cal destacar els programes d’atenció a la infància en situacions de risc, i per a les mesures de protecció a les famílies que veuran incrementades en un 35% els seus programes ja que Crevillent rebrà més de 30 mil euros.

D’altra banda la Conselleria que dirigeix Mónica Oltra destinarà a Crevillent per al programa d’atenció a la diversitat funcional, fonamentalment per al “Centro de Atención Temprana” de Crevillent un import proper als 200 mil euros.

Una nova novetat més serà la creació d’una xarxa d’agents d’igualtat en el qual s’han destinat 25 mil euros per al compliment de les polítiques d’igualtat en el municipi.

La Conselleria manté el mateix pressupost que l’exercici anterior en conte als programes AMICS destinat a la integració de la població immigrant i el programa destinat al col·lectiu Gitano amb imports 23.200 i 11.000 euros respectivament.

També es manté el programa que ja va iniciar l’any passat el nou govern valencià la destinació del qual és la lluita contra l’empobriment energètic amb un import superior a 16 mil euros.

José Manuel Penalva portaveu del Grup Municipal de Compromís i Diputat Provincial, ha manifestat que un any més i ja són dos, el nou govern valencià eixit del pacte del Botànic aposta per les persones, des de l’honradesa i la transparència i un dels municipis beneficiats és Crevillent i tot açò malgrat el dèficit de finançament de l’Estat a la nostra comunitat. Estem davant un govern que a més d’honest i transparent és un gestor eficaç i responsable, tal com ha reconegut el Ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro.

No obstant açò aquestes no seran les úniques ajudes que rebrà el municipi ja que l’Ajuntament podrà concórrer a altres subvencions de lliure concurrència amb altres municipis.

Afegeix Penalva que l’increment d’un 50% només en subvencions nominatives destinades a Crevillent és positiu atès que no hem d’oblidar que el nostre municipi es troba en una taxa relativa de desocupació molt superior a altres municipis de similars característiques i per tant és necessari dotar d’ajudes per evitar les situacions de risc i vulnerabilitat dels nostres veïns.

També ha indicat Penalva que lluny de ser triomfalistes, per descomptat cal seguir treballant a aconseguir donar oportunitats a l’ocupació que és el principal problema que tenim.

Compromís per Crevillent

Comparteix

Icona de pantalla completa