Diari La Veu del País Valencià
Joves amb Iniciativa – Compromís celebra el seu primer Consell Nacional
Joves amb Iniciativa – Compromís celebra el seu primer Consell Nacional amb la mirada posada en el nou curs polític

Ignasi Candela reclama prioritzar a les persones, un millor finançament i demana a Pedro Sánchez altura de mires per intentar un govern de canvi i de progrés.

Joves amb Iniciativa – Compromís ha celebrat el seu primer Consell Nacional aquest cap de semana a Benicarló (Alt Maestrat) en el qual s’ha traslladat el treball fet en aquestos mesos per part de la recent Coordinadora Nacional triada a Otos (Vall d’Albaida) el passat mes de maig. També ha suposat la posada en marxa de la nova eina de tranformació i organització territorial, les supracomarques. I l’entrada dels coordinadors i coordinadores de les supracomarcals al Consell Nacional, tal i com, es va aprovar en l’última Assemblea Nacional.

Aquest Consell Nacional ha sigut la cloenda d’una sèrie d’assemblees supracomarcals celebrades a diferents punts del País Valencià (València, Llíria, Santa Pola, Gandia i Benicarló) i de les quals han esdevingut els diferents coordinadors i coordinadores: Susanna Pérez (Comarques del Nord), Pau de Miguel (Comarques de l’Interior), Violeta Rustarazo (Comarques L’Horta), Damián Martínez (Comarques Centrals) i Pedro Pombero (Comarques del Sud). I també com a persona membre de col·lectius locals sense representació al Consell Nacional: Lara Tomàs (Sueca).

La Coordinadora d’Organització, Vallivana Murgui, ha destacat que “les supracomarcals tenen la missió d’establir mecanismes perquè la participació de les bases siga més fluïda i directa. Considerem que és una manera de posar l’organització al servei de la militància i que aquesta siga una eina útil que responga de manera efectiva als problemes concrets de cada territori”

A més, ha volgut afegir, “aquest primer Consell Nacional ens ha servit per posar a punt la maquinaria per enllestir el nou curs polític que presenta molts reptes per davant per a una organització juvenil com la nostra, que pertany a un partit que governa al País Valencià i que pretén assolir una majoria social i estable al nostre territori, sent conscients que això passa també per garantir un canvi al govern de l’estat espanyol i a Europa”

El Portaveu Nacional i Diputat al Congrés, Ignasi Candela, ha reclamat la vigència del ‘Pacte del Prado’, en el qual era una crida a formar un govern de canvi i progrés per a l’Estat espanyol. També ha explicat que “estem intentant fer veure a Sánchez que hi ha números per un govern de canvi i progressista i en segon lloc és fonamental deixar de patir la situació d’infrafinançament, perquè ja estem cansats de ser uns ciutadans de segons que no podem fer aquelles polítiques que ens agradaria fer, per falta de fons”.

Comparteix

Icona de pantalla completa