Diari La Veu del País Valencià
El Teatre Principal de Castelló presenta l’espectacle ‘El mundo de la Tarántula’
El Teatre Principal de Castelló presenta l’espectacle ‘El mundo de la Tarántula’, de Pablo Carbonell

En les taules realitza un viatge emocional sobre els últims 30 anys d’Espanya, els amics que el van ancorar a la vida, les cançons que els van acompanyar i fa una mirada al significat de la creació artística

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha programat per aquest diumenge al Teatre Principal l’espectacle ‘El mundo de la Tarántula’, un espectacle de Pablo Carbonell, dirigit per José Troncoso.

‘El mundo de la Tarántula’ és el títol del nou llibre de Pablo Carbonell, un dels artistes més polifacètics del panorama artístic i una icona de la música espanyola. El llibre, que compta les seues memòries, es va publicar el 16 de març en l’editorial Blackiebooks i ha arribat fins als primers llocs en vendes de llibres no-ficció. I sota aquest títol, ‘El mundo de la tarántula’, l’artista presenta un espectacle, entre el monòleg i el musical, que narra, amb franquesa però també amb el sentit de l’humor que el caracteritza, des dels dies d’infància fins als seus projectes més recents.

En les taules realitza un viatge emocional sobre els últims 30 anys d’Espanya, els amics que el van ancorar a la vida, les cançons que els van acompanyar i fa una mirada al significat de la creació artística. Sobre aquesta idea, el propi autor exposa: “Abans d’eixir a actuar no m’he de concentrar en cap personatge. Fins i tot quan cante alguna cançó ho faig perquè em connecta íntimament amb un temps o una persona que té un significat emocional per a mi. Mentres escrivia el llibre vaig anar descobrint una sèrie de coses, aquestes mateixes coses les tornaré a descobrir en l’escenari. Les llàgrimes i les carcallades també seran les mateixes. El treball que hem dut a terme amb el director José Troncoso ha desposseït l’espectacle del seu aspecte testimonial o el to de conferenciant. Les coses succeeixen, es veuen, se senten, no es narren” .

‘El mundo de la tarántula’ suposa un viatge lluminós en el qual, de la mà de Pablo, coneixerem personatges i viurem situacions que d’una altra manera, senzillament, no ens atreviríem a viure. No és fàcil ser tan lliure. Platges, boles de vidre, tuguris, amics, música, platós… I la sort, sempre dansant al seu albir, fan d’aquesta funció contada en primera persona, un exercici màgic d’aclaparadora sinceritat.

Nascut a Cadis, el polifacètic Pablo Carbonell va començar la seua carrera junt amb Pedro Reyes en els mítics anys 80 madrilenys. També va participar en la Bola de cristal i va formar el llegendari grup ‘Los Toreros Muertos’. Ja en els 90, al mateix temps que actuava en diverses pel·lícules de cine, va començar a compartir pantalla amb el Gran Wyoming en televisió, en programes com ‘El peor programa de la televisión’, ‘La noche se mueve’, o com a reporter de carrer, al popularísim ‘Caiga quien caiga’.

En 2004 dirigeix ‘Atún y chocolate’ i, posteriorment, participà com a reporter d’investigació en el programa d’humor Buenafuente, en Antena 3, en el programa ‘1 equipo de Quatro’ i col·laborà com a jurat en Tu sí que vales. En 2008 comença a treballar en Hospital Central, la reeixida sèrie de Telecinco, encarnant el doctor Gimeno, una llegenda viva de la Medicina que s’amaga darrere de la façana d’home despistat, tendre i excèntric. Durant la temporada 2008-2009 condueix l’espai ‘El Intermedio’. Durant tots aquests anys també s’ha atrevit amb el teatre. Durant més de set anys ‘La curva de la felicidad’, obra dirigida per Celso Cleto, ha estat en els cartells per tota Espanya. I a Venecia bajo la nieve, dirigida per Gabriel Olivares, també travessa tota la nostra geografia amb gran èxit de públic. Pablo Carbonell, també està molt implicat en el món de la música.

A més d’estar de gira amb ‘Los Toreros Muertos’, en els últims anys ha publicat uns quants àlbums amb la discogràfica ’18 chulos’, amb ‘Aceitunas y Estrellas’ en el 2000, ‘Rock’n roll Alimña’ en 2004. També va participar cantant en el disc ’18 boleros chulos’ en què participen també Faemino y Cansado, Javier Krahe, Santiago Segura, Pepín Tre o el Gran Wyoming, acompanyats per músics de primera fila com Federico Lechener, Ariel Rot o Tito Alcedo, entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa